Zonguldak’ta, 24 yıllık profesyonel ve amatör futbol kariyerini sonlandırarak antrenörlüğe geçiş yapan Savaş Esen, ilk antrenörlük deneyimi yaşadığı Gelikspor’un başında çıktığı sezonun ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1 Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1

Filyos Ateşspor’da başladığı futbolda Süper Lige kadar yükselerek Zonguldak’ı başarıyla temsil eden Savaş Esen, aralıksız 24 yıl hem profesyonel, hem de amatör olarak oynadığı futbolculuğa veda etti. 40 yaşındaki tecrübeli, çok sevdiği futbola bundan sonra antrenör olarak devam edecek.

Antrenörlükte ilk adımı Süper Amatör Lig’de şampiyonluk hedefleyen Gelikspor’da atan Esen, dün start alan sezona galibiyetle başladı.

Sezonun ilk maçında Beycuma Cezaevispor’la karşılaşan Savaş Esen yönetimindeki Gelikspor, ilk 45 dakikada bulduğu iki golle neticeye vardı. İki farklı skorla istediği 3 puana ulaşan genç antrenör, karşılaşma sonrası ilk 3 puan sevincini öğrencileriyle birlikte yaşadı.

Futbolculuk kariyerinde elde ettiği başarıları antrenörlükte de yakalamak isteyen Savaş Esen, galibiyetle başladığı antrenörlükteki hedeflerine dair yaptığı paylaşımda, “Her şey Filyos’ta, Filiyos Ateşspor’la başladı. Güzelliklerle dolu tam 24 yıl. Artık kramponları asmanın vakti geldi. Profesyonel futbolculuk kariyerimde öğrendiklerimin üzerine katıp kendimi geliştirerek futbolcu kardeşlerime aktarmaya çalışacağım. Futbolculuk kariyerime dokunuşlarda bulunan tüm herkese teşekkür ederim. Antrenörlük geleceğim ve hedeflerim doğrultusunda yeni başarılara imza atmak için elimden geleni yapacağım. Bu doğrultuda ilk kez görev aldığım Gelikspor’da sezona galibiyetle başlamanın mutluluğunu sözlerle paylaşmak istiyorum. Bu daha başlangıç. Yolun sonu inşallah şampiyonluk olacak” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ