Yarı profesyonel olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde zirve yarışı veren Alaplı Belediyespor’dan müthiş bir seri... Sarı-Mavi takım, 22’nci hafta maçlarının oynanacağı ligde, 8’inci haftadan bu yana üst üstte tam 13 maçtır yenilgi nedir bilmiyor. Gökmen Başoğlu ve öğrencileri, bu süreci 8 galibiyet, 5 beraberlikle geride bıraktı.

6’ncı grupta mücadele eden Alaplı Belediyespor, ilk sezonu olmasına rağmen dikkat çeken bir başarı istatistiğine sahip. Sarı-Mavililer, son anda katılıp kalıcı olmayı ilk hedef olarak belirlediği ligde, 22’inci hafta sonunda zirve takımları arasındaki yerini aldı.

Mevcut puantaj tablosunda 44 puanla 3’üncü basamakta yer alan Alaplı Belediyespor, ikinci Eskişehirspor’u 1, lider 1926 Polatlı Belediyespor’u 7 puan geriden takip ediyor.

Son lig maçında konuk ettiği Eskişehirspor’u, 3000 seyirci önünde 4-0 farklı mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çeken Alaplı ekibi, bu galibiyetle bitime 5 hafta kala liderlik şansını kuvvetlendirdi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle bir hafta ara verilen lige,  lider 1926 Polatlı Belediyespor maçıyla geri dönecek olan Alaplı Belediyespor, 7 Nisan Pazar günü Başkent deplasmanında oynayacağı maçı kazandığı takdirde rakibiyle aradaki puan farkını 4’e düşürecek. Bu sırada ikinci sıradaki Eskişehirspor’un, Ereğli Belediyespor’la oynayacağı maçta alacağı yenilgi ya da beraberlik, Alaplı Belediyespor’u puantajda ikinci sıraya taşıyacak. Bu sonuçların ardından Alaplı Belediyespor, son 4 haftaya liderin 4 puan gerisinde girip liderlik hesapları yapmaya başlayacak.

Pazar günü olası neticelerin gerçekleşmesi halinde Alaplı temsilcisi, Geredespor (E), Çilimli Belediyespor (D), Ankara TKİ (E) ve Eskişehir Demirspor’la (D) oynayacağı son 4 maça yoğunlaşacak. Yenilmezlik serisinin bu maçlarda da sürmesi halinde Alaplı Belediyespor, ikili averajda da üstün olacağı 1926 Polatlı Belediyespor’u geride bırakarak sezonu lider bitirebilir.

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

1926 Polatlı Belediyespor’un kalan 4 maçta Eskişehirspor (D), Ereğli Belediyespor (E), Geredespor (E) ve Çilimli Belediyespor (D) gibi zorlu takımlarla karşı karşıya geleceği göz önünde bulundurulursa, Alaplı Belediyespor’un ligi lider bitirme şansı epey bir yüksek.

13 MAÇLIK SERİ YAKALADILAR

Formda bir dönemden geçen Alaplı Belediyespor, ligde 8’inci haftadan bu tarafa yenilgi yüzü görmüyor. En son 8’inci haftada deplasmanda Eskişehirspor’a 1-0 mağlup olan sarı-mavi ekip, bu maçın ardından oynadığı 13 maçın 8’ini galibiyet, 5’ini berabere bitirdi.

13 maçlık yenilmezlik döneminde Alaplı Belediyespor, Çilimli Belediyespor’u 4-2, Eskişehir Demirspor’u 5-0, Kozlu Belediyespor’u 3-0 hükmen, Eskişehir Yunusemrespor’u 4-0, Kaynaşlı Belediyespor’u 2-1, Gölbaşı Belediyespor’u 3-1, Kırşehir Gençlik Hizmetleri’ni 2-1 ve Eskişehirspor’u 4-0 mağlup ederken, 1926 Polatlı Belediyespor, Geredespor ve Sincan Belediyespor’la 0-0, Ankara TKİ’yle 2-2, Ereğli Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ