Yapılan eylemde işçiler biz 8-10 bin TL maaş almadıklarını ve 3 bin 49 TL maaş aldıklarını ifade ederek dekontlarını gösterirken, GMİS Merkez Mali Şube Başkanı Serkant Bayrak yaptığı açıklamada, “Bugün Genel müdürlüğümüze gelme nedenimiz toplu iş sözleşmemizde istediğimiz haklarımızın verilmemesi halinde yer üstü harici işçiler olarak yer altında çalışmak için dilekçelerimizi genel müdürlüğümüze teslim etmeye geldik” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak kamuoyuna basın aracılığıyla birde duyuru yapmak istiyorum. İki gündür sosyal medyadan biz yerüstü işçilerine linç girişimleri ve sözlü tacizlerde bulunuyorlar. İsimleri ve sosyal medya hesapları emniyete bildirildi. Bizleri TTK’da ne iş yapıyorsunuz zaten 8-10 bin lira maaş alıyorsunuz gibisinden hain ilan etmeye çalışıyorlar.

Bizler TTK’da Dünya devi Botaş’a elektrik motoru TPAO da yani burada bulunan doğal gazın denizden karaya gelmesini sağlayan parçaların üretimini yapmaya hazırlanıyoruz. Bizler makine kimyaya silah parçaları üretmek için Makine Kimyadan gelen heyet ile kurum yetkililerinin anlaşması halinde silah parçası üretmek için hazırlanıyoruz.

Yani TTK’da yatmıyoruz!!!

Tüm zorlu şartlara rağmen ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına fayda sağlayabilmek için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz.

Bizler 8-10 bin değil dekontlarımız burada yol yemek kaşe ve bütün sosyal haklar içinde 3 bin 49 TL ve 5 bin TL arasında ücretlerle çalıştırılıyoruz. Yani bizler TTK’da yer altında değil yer üstünde düşük ücretlerle çalıştırılıyoruz. Zonguldak kamuoyuna ve yetkililerine duyurulur”

Bayrak yaptığı konuşmanın ardından yapılan eyleme katılan yer üstü işçileri yer altında çalışmak için dilekçelerini Genel Müdürlüğüne verdiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi