Başkan Dr. Alan yangınlar ve tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki ülkemizin üç-dört bölgesindeki yangınları söndürebilmiş değil. Yangınlar halen devam ediyor ve ciğerlerimiz yanıyor. İnşallah tez vakitte bu felaketler sonra erer.

Aşırı sıcak ve nemin getirdiği olumsuzluklar ister istemez her bölge için risk teşkil ediyor. Manavgat, Muğla’da ve Bodrum’da rüzgârında etkisiyle yangını kontrol altına almakta zorluk çekiliyor. Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yaptığımız toplantıda tedbirlerimizi aldık.

Ekiplerimiz yangın bölgelerinde çalışmalara destek oluyor. Manavgat’ta yangınları mücadele eden ekiplerimize Allah yardım eylesin. Tabii ki belediyelerimizin yangınlarla ilgili çok dikkatli olması gerekiyor. Bizlerde Zonguldak Belediyesi olarak itfaiye araçlarımızı sürekli güçlendiriyoruz. Zonguldak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri araç, ekip konularda çok hassas davranıyoruz.

Zonguldak’ta uzakta çıkabilecek herhangi bir yangında sorun yaşamamak için Kapuz’da, üniversite bölgesinde ve liman bölgesinde birer tane yangın müfreze planımız gündemde ve birkaç aya kadar hayata geçireceğiz.

Geçtiğimiz hafta Valimiz Mustafa Tutulmaz başkanlığında bazı kararlar aldık. Ormanlara giriş-çıkışlar yasaklandı ve mangal ateşi yakmakta yasaklandı. Bu nedenle kontrollerinizi artırdık. İnşallah jandarmamızın ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bu tür sıkıntılar yaşamayız. Biz tedbirliyiz ancak yangın çok yakıcı. Hiç kimsenin arzu etmediği bazı durumlarda çaresiz kalabiliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi