Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Gülcan Baş’a devretti. Kantarcı, Okul Müdürü Sercan Borhan, Sınıf Öğretmeni Hülya Çelik, arkadaşları Ecrin Suden Taşkın, Elis Bayar, İnci Ayşe Toptaş ve Nida Nur Koçoğlu ile birlikte belediyeye gelen Baş’ı kapıda karşıladı. Daha sonra makama oturan çocuk başkan burada bir kutlama konuşması yaptı. Atatürk İlkokulunun sorunlarıyla ilgili taleplerde de bulunan çocuk başkan, okulun çok kalabalık olduğunu söyleyerek, en kısa zamanda Pehlivanlar Mahallesi’ne yeni bir okulun yapılmasını istedi. Okulun çeşitli spor malzemelerine olan ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, bahçedeki ağaçların altına banklar yapılmasının istediklerini söyleyen Baş, belediye başkanı olarak bunları karşılamanın yanı sıra, okulun çevre düzenlemesinin yapılacağı sözünü de verdi.

BU BAYRAM DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ MESAJINI İÇERİYOR

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Değerli misafirlerimizi ve hocalarımızı misafir etmekten mutluyum. Sayın başkanımızın da söylediği gibi dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuk bayramı olmasının yanında çok daha önemli bir anlamı daha var bu bayramın. Ulusal egemenlik demek, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması demektir. Yani demokrasinin en önemli mesajını içerir bu bayram. Dünyadaki bilinen en iyi yönetim şekli olan demokrasilerde halkın seçtiği yöneticiler toplumu yönetir.  Demokrasi ile eş anlamlı olan bu bayramın içinde çocukların da olması, bütün bayramlardan çok daha farklı kılıyor. Demokrasinin önemini, değerini yalnızca çocuklarımızın değil hepimizin iyi kavraması gerekiyor.” dedi.

BAYRAMLARIN KESİNTİSİZ OLARAK, SONSUZA KADAR SÜRMESİNİ ARZU EDİYORUM

Otoriter rejimlerle yönetilen ülkelerde toplumların çok mutlu olmadığı gibi gelişmesinin, kalkınmasının da mümkün olmadığını da söyleyen Kantarcı, “Ama demokrasinin geliştiği toplumlarda ilerleme sağlanabiliyor. İnsanlar görüşlerini, fikirlerini daha rahat sergileyebiliyor. Çok seslilikten, ortaya, çok güzel şeyler çıkıyor. Bu bayramların kesintisiz olarak, sonsuza kadar sürmesini arzu ediyorum. Hep beraber nice bayramlarda buluşmak istiyorum. Ben sizlerin de bayramını bu vesileyle kutluyorum. Bugünkü bu sembolik törenin bir başka anlamı daha var. ‘Bugünün küçüğü yarının büyüğüdür’ diye bir atasözümüz var. Temsili yer değiştirmenin yanı sıra, sizlerin de, bir gün bu memlekette önemli görevlerin başına geleceğinizi şimdiden kavramanızı sağlıyor. Bir şehrin belediye başkanı olmak, bir şehrin kaymakamı olmak, valisi olmak, bir okulun müdürü olmak, öğretmeni olmak, mühendis olmak, tıp mensubu olmak sorumluluk ve iyi yetişme gerektiren şeyler.” dedi.

BELEDİYE OLARAK SPOR TESİSLERİNE CİDDİ KAYNAK AYIRIYORUZ

Daha sonra öğretmen ve çocukları Atatürk Spor Merkezi’ne geçen Başka Kantarcı, çocuklara günün anısına bir aylık abonelik ve ücretsiz yüzme kursu armağan etti. Kantarcı, “Çaycuma, spor alanında bizim de yaptığımız bu altyapı tesisleri ile çok ileri gitmeye başladı. Voleybolda iyiyiz biliyorsunuz. Şimdi yüzmede de inşallah iddialı olacağız. Diğer birçok spor branşına ve spora önem verilmesi taraftarıyım. Belediye olarak birçok belediyenin yapmadığı spor tesislerine ciddi kaynak ve imkân ayırıyoruz. Önemli olan çocuklarımız ve her yaştan insanımızın hareket etmesini sağlamak” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi