Yurtbay Seramik geleneksel yarışmalarından birini daha tamamladı.

Özellikle öğrencileri teşvik amacıyla düzenlenen böyle yarışmalar çok faydalı oluyor. Bu nedenle Yurtbay Seramiği kutluyoruz.

Yurtbay Seramik’in sektörün tasarım ve eğitim alanında gelişmesine katkıda bulunmak ve öğrencileri profesyonel bir platformda buluşturabilmek için düzenlediği seramik karo tasarım yarışmasında da, birbirinden değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile sahiplerini buldu. “Temassız Temas” temalı 8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ne toplam 1.316 proje başvurdu, yarışma normlarına göre değerlendirilen projelerden 6’sı ödülün kazananları oldu.

Yurtbay Seramik’in Yapı Medya İletişim işbirliğiyle bu yıl sekizincisini düzenlediği Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’nde, genç yetenekleri “Temassız Temas” mottosu ile geçtiğimiz yılın kritiğini yapabildikleri ve deneyimledikleri süreçleri aktarabilecekleri özgün ve yenilikçi bir platform sunuldu

“Temassız Temas” teması ile yola çıkan seramik karo tasarım yarışması ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunma, yaratıcı fikirleri destekleme, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarma, seramik sektöründe özgün ve yenilikçi tasarımları sınırlandırmadan düşünmeye teşvik eden bir platform sunma fikri ile yola çıkıldı. Birbirinden güzel ve farklı projelerin yer aldığı platforma 1.316 proje katılım sağlayarak yarışma kurallarına göre değerlendirildi. 6’sı ödüle layık görülen, toplamda 7 kişinin dereceye girdiği yarışmada birbirinden yetenekli gençler projelerinin değerlendirilmesi fırsatını yakaladı. Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı; mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı; mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerinde öğrenim gören ön lisans, lisans veya lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya, www.dogadansanatasentasarla.com üzerinden 10.668 ön başvuru yapıldı. Son teslim tarihi 23.11.2020 olan yarışmaya ise Türkiye ve KKTC genelinde 137 farklı üniversiteden 1.316 öğrencinin oluşturduğu 353 farklı ekip katıldı.

Seramik karo yarışması kapsamında sektörün tasarım anlayışına katkıda bulunan, farklı ve üretilebilir normlara sahip, kalıpların dışına çıkma özgünlüğü gösterebilen, yenilikçi ve tasarım trendlerini yakalayabilen, tasarımcı olma yolunda ilerleyen, akademik hayatlarına devam etmekte olan ve ilgili bölümlerde okuyan genç yetenekler; kendilerini ifade edebilecekleri, seramik dokusu ve tasarımın estetik doğası “Temassız Temas” mottosu ile bireysel ve ekip çalışmalarıyla katılım gösterdi. Jüriler, evrensel ve estetik ile malzeme bağlamında üretilebilirlik, tasarımın mekânda ifade edilişi gibi detaylara bakarak, teknik detaylar çerçevesinde yarışma kriterlerine göre projeleri incelediler.

“Temassız Temas” teması ile temas konusunun ele alındığı özgün bir yolculuğa çıkmaya bizi davet eden Yurtbay Seramik, pandemi sürecini özgün ve genç tasarımcıların  yetenekleri ile yorumladığı soyut ama bir o kadar da gerçek kurgusal bir bütünlükle ele alınması için geleceğin tasarımcıların cesaretlendirdi, jüri üyeleri ise Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ Rektör Yardımcısı), Günnur Özsoy (Heykel Sanatçısı ), Hakan Helvacıoğlu (Hakan Helvacıoğlu Design Co. Kurucusu), Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı/İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Fırat Neziroğlu (Sanatçı) oldu.

Değerlendirmeler sonucunda dereceye giren 6 proje, ödül töreni gerçekleştirilerek sahiplerine takdim edilecek. Eser sahipleri, toplamda 30 bin 500 TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın birincisine ayrıca Unicera 2021 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımını sergileme imkânı sağlanacak.

“Temassız Temas” sloganı ile düzenlenen seramik karo tasarım yarışmasında ödül kazanan listesi ise şöyle;

BİRİNCİ:   ECEM ÇIKRIKÇI, BERİL KANTAR; TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜN, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, 12.000 TL

İKİNCİ: BURCU GÜRVARDAR; MSGSÜ; Endüstri Ürünleri Tasarımı, 8.000 TL

ÜÇÜNCÜ:   KÜBRA EFE ; ANADOLU ÜNİ.; İç Mimarlık; 6.000 TL

EŞ DEĞER: RÜYA ÖZTÜRK,  BAŞKENT ÜNİ. , Mimarlık, 1.500 TL

MANSİYON       

EŞ DEĞER; ŞEYMANUR TAŞ,  KOCAELİ ÜNİ.  İç Mimarlık,  1.500 TL

MANSİYON

EŞ DEĞER; MERTKAN GÜNASLAN,   MSGSÜ,  Mimarlık Tarihi, 1.500 TL