Milli Yol Partisi Zonguldak İl Başkanı Cemal Demircioğlu yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere, Enerji piyasası düzenleme kurumu (EPDK) çıkardığı bir karar ile termik santrallerin elektrik satışlarına düzenleme getirdi” dedi.

Demircioğlu açıklamasında, “Düzenlemeyle ithal edilen kömürde elektrik üst satış limiti 2500 TL, Yerli kömür kullanılan termik santrallerde ise 1200 TL üst satış limiti getirilmişti” diyerek şunları söyledi:

“EPDK'nın bu uygulaması ile yerli kömür üretimi zora sokulacak, ithal kömür teşvik edilecektir. Çünkü Zonguldak kömür havzasında üretilen kömürün büyük bir kısmı Termik santrallerde yerli kaynak olarak kullanılmaktadır.

Dünyada yaşanan son gelişmeler göstermiştir ki doğalgaz tedariğinde sıkıntı ve kısıtlama yaşanmaktadır. Bir çok ülkede kömürle çalışan termik santrallere önem verilirken. Bu karar bizde tam tersi olarak, enerjide dışa bağımlılığımızı daha da artıracaktır. Zonguldak'a işsizlik ve ekonomik sıkıntı olarak yansıyacaktır. Yetkililerimiz bu kararı tekrar gözden geçirmelidir.

Zonguldak'ta daha uzun yıllar üretim yapılacak, dünyanın en kaliteli kömürü yeraltında karaelmas olarak tabir ettiğimiz hazinemiz mevcuttur. Bunun kıymetini bilelim.. Ocaklarda hazırlık yapalım.. İstihdamı ve üretimi arttıralım. Dışa bağımlılığı azaltalım .. Enerjinin hammaddesi yerli kaynak olursa çarklar döndükçe cari açık azalır. Yerli kömür demek Zonguldak madencisine destek demektir. İthal kömür demek; cari açık demek, yabancı ülkelerin madencisine kaynak aktarmak demektir.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi