Bahçelievler Mahallesi ışık Yönder Caddesi sakinleri Site Spor Salonu önündeki yaya geçidi çizgisinin yeniden çizilmesini ve Merkez Anaokulu önüne “hız kesici kasis” konulmasını istiyor.

Bahçelievler Mahallesi ışık Yönder Caddesi Site Spor Salonu önündeki yaya geçidi çizgisinin silinmeye yüz tuttuğundan araç sürücülerinin yaya geçidini fark etmediğinden şikayetçi olan mahalle sakinleri yetkililerin biran önce konuya duyarlı olup yaya geçidi çizgisini yeniden çizmelerini istiyor.

Her gün yüzlerce araç buradan geçiyor yaya öncelik istiyoruz diyen mahalle sakinleri; “İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçidi kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla eş zamanlı “Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların” sloganıyla eylem yaptı. Bu eyleme Zonguldak Valisi, Zonguldak Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Bu uygulamayı çok doğru buluyoruz ama uygulamanın şehir merkeziyle sınırlı kaldığını düşünüyoruz. Çünkü Bahçelievler Mahallesi ışık Yönder Caddesi Site Spor Salonu önündeki yaya geçidi boyası çıktığından fark edilmiyor dolayısıyla sürücüler de yayaya öncelik tanımıyorlar. Ayrıca, bu güzergah üzerinde Zonguldak Merkez Anaokulu var, minik yavrularımız içinde sıkıntı oluyor. Bu güzergahta hız kesici tümsek olmadığı için arabalar süratli geçiyorlar. Konuyu resmi olarak belediyeye bildirmedik ama telefonla belirttiğimizde bize kendilerinin bir şey yapamayacağını belirterek bir başkan yardımcısını aramamızı söylediler. Bizde o başkan yardımcısının telefon numarasını bilmediğimizden telefon numarasını istedik onu da vermediler. Sonuçta biz şahsımıza bir şey istemedik. Sadece bu yolu kullanan küçük, büyük tüm vatandaşımızın güvenliği için talepte bulunduk. Bu sorunu çözmek çok zor olmasa gerek! Yetkililerin şikayetimizi dikkate alıp bir an önce belirttiğimiz noktadaki yaya geçidi çizgisini yenilemesini ve hız kesici kasis yapmasını talep ediyoruz” dediler. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi