Ucuz bir yurtdışı tatili yapmak için nispeten paramızın değerleri olduğu ülkeleri seçmek mümkün. Tabi ki bu ülkelerin bize çok uzak da olmaması gerekiyor. Aksi halde ucuz uçak bileti  almak da oldukça zor bir hale gelebilir.

Hem yurtdışına çıkıyım hem de ekonomik olsun diye düşünen okurlarımız için araştırmalarımızı yaptık. Sizin için tercih edebileceğiniz 5 farklı ülkeyi sıralıyoruz. Hemen planlarınızı yapıp uçak biletinizi almaya başlayın.

Farklı Dinlerin Bir Arada Yaşadığı Yer: Arnavutluk

Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya’nın sınır komşusu olan Arnavutluk listemizin ilk sırasında kendisine yer bulmayı başardı. Tarihi boyunca birçok farklı imparatorluğun himayesi altına giren bu topraklar farklı dinlerden insanları bünyesinde barındırıyor. En büyük özelliği herkesin birbirinin dinine karşı son derece saygılı olması. Birçok bölgede farklı dinden insanların birbirleri ile evlendiğini görebiliyorsunuz.

Ülkenin farklı imparatorluklara ve dinlere ev sahipliği yapması tarihi yapıların çeşitlenmesine sebep olmuş. Arnavutluk sınırları içerisinde geçmiş dönemlerden günümüze uzanan harika camiler ve kiliseler bulunuyor. Ucuz uçak bileti alarak gidebileceğiniz ülkenin içerisinde dünya tarihinin en önemli şehirleri arasında yer alan Tanrı Apollon Antik Kenti yer almakta. Osmanlı’dan birçok izi hala üzerinde taşıdığı için size hiç uzak bir kültür olarak gelmeyecek.

Düşük Bütçeli Paris Tatili İçin Adres Sırbistan

Paris’in dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu biliyoruz. Bu konuda itiraz etmeyeceğiz. Ancak mevcut döviz kurları ile Paris tatili birçok insan için zorlayıcı olabiliyor. İnsanlar İstanbul Muğla uçak bileti alabildikleri paraya yurtdışı biletlerini almak ve daha fazla ekstra para harcamak istemiyor. Bunun için size önerebileceğimiz adres Sırbistan olacak.

Avrupa’nın düşük bütçeli Paris’i olarak bilinen Belgrad, Sırbistan’a başkentlik yapmakta. Sizin de Sırbistan’da ki adresinizin Belgrad olması gerekiyor. İstanbul ve Atina’dan sonra Avrupa’nın en eski yerleşim yeri olan Belgrad binlerce yıllık tarihi ile birlikte günümüze birçok eseri getirmeyi başarmış. Aktif gece hayatı ile birlikte eğlenceye doyabileceğiniz bir adres. Sırpçada “Beyaz Şehir” anlamına gelen Belgrad gündüz vakitlerinde size huzurlu bir yaşam alanı sunuyor.

Komşu Ziyaretlerine Başlamak İçin İdeal Adres: Bulgaristan

Hiçbir abartı ya da yanlış bilgi olmadan İstanbul Muğla uçak bileti alacağınız paraya yurtdışı uçak bileti almak isterseniz adresiniz sınır komşumuz ve her zaman çok sevilen bir ülke olan Bulgaristan olabilir. Ülkemizde yaşamına devam eden birçok insanın kökeninin ait olduğu bu ülke doğal güzellikleri ve kültürel yapısı ile birlikte muhteşem bir adres.

Bulgaristan ziyaretinde bulunmaya karar verirseniz başkent Sofya’ya çok sayıda uçak bileti bulabileceksiniz. Arasından seçimlerinizi yaparak yılın her döneminde bu kültür şehrine gidebilirsiniz. Şehirde öğrenci nüfusu çok fazla. Bu doğrul6tudakütüphanelerin ve müzelerin sayısı da artmış vaziyette. Harika bir kültür gezisi yapmak isterseniz adres komşu olabilir.

Osmanlı İzlerinin Hissedildiği Ülke: Makedonya

1991 senesinde Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nden ayrılan ve bağımsızlığını ilan eden çok sayıda ülke bulunuyor. Makedonya da bunlardan bir tanesi. Bağımsızlığı ilan ettikten sonra ekonomik açıdan çok zor günler geçiren ülkede ekonomi tarıma dayalı. Bu durum ülkedeki mali yapının bizim insanlarımız için çok zorlayıcı olmamasını sağlıyor. Antep uçak bileti alır gibi Makedonya uçak bileti alabiliyoruz.

Makedonya 500 seneden fazla Osmanlı himayesi altında kaldı. Bu sebeple de yemeklerinden tarihi eserlerine, yaşam tarzından kozmopolit yapısına kadar her kısımda bunun izlerini görebiliyoruz.

Son Adres Yine Komşudan: Gürcistan

Ülkemizin sınır komşularından devam ediyoruz. Antep uçak bileti alabileceğiniz fiyata Gürcistan uçak bileti alarak farklı bir kültürün içerisine kendinizi bırakabilirsiniz. Antep’te yiyeceğiniz harika yemekleri bu ülkede yemeniz mümkün değil. Ancak muhteşem bir doğa sizleri bekliyor olacak.

Yüzölçümü bakımından oldukça küçük bir ülke olan Gürcistan, Karadeniz’in yemyeşil doğasını ülkenin birçok kesiminde gösteriyor. Kafkas Dağı’nda yer alan dağ köyleri ve Karadeniz kıyılarındaki kumsalları ülkenin kesinlikle görülmesi gereken yerleri arasında.

Editör: Haber Merkezi