Zonguldak’ın Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi İbrişim Sokak Zonguldak Belediyesinden sorunlarının çözülmesi için yardım bekliyor.

Alınan bilgiye göre, İbrişim Sokak’ta 2018 yılında patlayan kanalizasyonun o tarihten beri yapılmaması yüzünden 3 katlı evin duvarları zarar görürken, ev sahipleri sorunlarına çare bulamadıkları için evi terk etmek zorunda kaldıklarını beyan ettiler.

Cumartesi günü Alsancak Caddesi İbrişim Sokağında 3 katlı evin sahibi Yılmaz Kocasay’ın çağrısı üzerine gittiğimiz sokak gerçekten içler acısı bir durumda. Kanalizasyon patlamış sular hep evlerin arasına akıyor. Aynı caddede uzun zamandır çöplerin toplanmadığına şahit olduk.

Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi İbrişim Sokak’ta oturan ve 3 katlı evi zarar gören Yılmaz Kocasoy yaptığı açıklamada, “2018 yılında kanalizasyon patladı. O tarihten beri yaptığımız tüm başvurulara rağmen yapılmadı.  Patlayan kanalizasyon 3 katlı evimin duvarlarını çatlattı. Mecbur kaldık boşaltmaya. Çünkü bina riskli bir hale geldi. Elektriği dahi bağlı duruyor. Patlayan kanalizasyonu yaptıramadık. Zonguldak Belediyesine dilekçe verdik. Zonguldak Valiliğine dilekçe verdik. Ama maalesef patlayan kanalizasyon yapılmadı. Evimin altındaki evde 2 özürlü çocuk bulunuyor. Maalesef sorunumuza kimse çare bulamadı. Evin duvarları çatladığı için bir ara AFAD’dan ekipler de geldi gerekli incelemeyi yaptılar. Sorunlarımızı onlara da ilettik. Ama maalesef kanalizasyonun yapılmaması yüzünden gelen sular hep evlere zarar veriyor. Bir de bu sokakta çöp konteynerleri bulunmuyor. Uzun zamandır burada çöp toplama işi de yapılmıyor. Birde Fındık suyundan başlayan doğalgaz çalışmaları nedeniyle yapılan yerlerde de büyük çukurlar oluştu.  Yetkilileri sorunlarımızın çözülmesi için bekliyoruz” dedi.

Kocasoy açıklamasına devam ederek “Buradaki sorunlarımızı Karaelmas Mahallesi muhtarımız Adem Biçer’e ilettik. Kendisi de belediyeye dilekçe verdi. Ama maalesef sorunlarımız yerinde duruyor. Zor durumdayız. Gerekli çalışmalar yapılırsa bizde çatlayan evimize gerekli müdahaleyi yaparız. Ama maalesef patlayan kanalizasyonun onarılmaması yüzünden evlerimizde tehlike devam ediyor. Çöplerimiz bu sıcak havalarda hep yerlerde. Tam bir hastalık durumu bu” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi