Zonguldak’ta SMA Tip 2 hastası Zehra Meva Kalınsazlıoğlu Zonguldak halkının desteklerini bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Son yıllarda, ülkemiz gündeminde yer alan ve çeşitli yardım kampanyaları ile daha da görünür hale gelmeye başlayan SMA, genetik ve ilaç tedavisi uygulanmadığı takdirde ölümcül olabilen bir kas hastalığıdır. Ülkemizde tedaviye ulaşmanın çeşitli güçlükleri ile karşı karşıya kalan hastaların gün be gün yaşam kaliteleri düşmektedir.

SMA tedavi masraflarının SGK kapsamına alınması için TBMM Genel Kurul’unda defalarca gündeme getirilmiş olsa da, gerek TBMM gerek Bakanlık somut bir adım atmamıştır. Ne yazık ki hastalığa yakalanan çocukların aileleri tedavi için gerekli ilaçlara hiçbir şekilde kendi imkanları ile ulaşamamakta olup, bir çok çocuk ilgili hastalık nedeniyle yaşamını yitirmektedir.SMA hastası çocukları yaşama kazandırmak adına gerekli kararların ivedilikle alınması, tüm tedavi prosedürlerinin onaylanması ve en kısa sürede uygulamaya geçilmesi gerekmekte.

29 Ekim Kadınları Derneği Zonguldak Oluşum Platformu Başkanı Gülhan Çetin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir süre önce, sesini duyurmak ve gelecekte yaşama dahil olabilmek için derneğimize ulaşan SMA Tip 2 hastası Zehra Meva Kalınsazlıoğlu Zonguldak halkının desteklerini bekliyor” diyerek şunları söyledi:

“Babası itfaiyeci olan Zehra’nın 2.4 milyon dolara ( 20 milyon TL) ihtiyacı var. 29 Ekim Kadınları Derneği Zonguldak Oluşum Platformu olarak başlattığımız kampanyamız ışığında, Zehra bebeğin yaşam mücadelesini sizlerinde destekleriyle kazanmasını diliyor ve umuyoruz. “En temel hak, yaşam hakkıdır” diyerek, SMA hastası çocukları yaşatalım!”

Çetin açıklamasının devamında, yardım yapmak isteyen IBAN:TR660001001997654492375001 Ziraat Bankasındaki Rabia Kalınsazlıoğlu’na yapabileceklerini söyleyerek, babası Musa Kalınsazlıoğlu’nun 05077546550, annesi Rabia Kalınsazloğlu’nun 05426266717 cep numaralarına ulaşabileceklerini söyledi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi