Dini nikahlı kocası  Önder Çelik'i, aynı evde yaşadığı eşiyle ilişki sırası tartışması yüzünden bıçaklayarak öldüren Gülyeşim Kavuştuk hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara'nın Pursaklar ilçesi Yunus Emre Mahallesi Mithatpaşa Sokak'ta meydana geldi. Önder Çelik, resmi nikahlı eşi Seher Çelik ve dini nikahlı eşi Yeşim Ö. ile birlikte oturdukları evde bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

İddiaya göre tartışmanın büyümesi üzerine Önder Çelik, dini nikahlı eşi Yeşim Ö.'yü darp etti. Bunun üzerine mutfağa yönelen Yeşim Ö., dini nikahlı eşi Önder Çelik'i kalbinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Önder Çelik kanlar içerisinde yere yığılarak hareketsiz kaldı.

Kavga sırasında evde bulunan Önder Çelik'in resmi nikahlı eşi Seher Çelik'in ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıyı, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Pursaklar Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

Ağır yaralanan Önder Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan Çelik'i bıçaklayarak olay yerinden kaçan Yeşim Ö. ise evinin yakınlarında polis ekipleri tarafından yakalanarak karakola götürüldü.

İLİŞKİ SIRASI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

İfadesinde  2 çocuk annesi Gülyeşim Kavuştuk, Önder Çelik ile yaklaşık 12 yıllık ilişkileri olduğunu  söyledi:

"Çelik'in eşi Seher ilişkimizi öğrenince eşime söyledi. Ben de boşanmak zorunda kaldım. Sonra üçümüz birlikte yaşamaya başladık. Olay gecesi, uyuşturucu kullandıktan sonra Önder'e birlikte olmak istediğimi söyledim.

Önder, eşi Seher ile birlikte olduktan sonra yanıma geleceğini söyledi.

Sonra Önder ile birlikte yürüyüşe çıktık. Bana ilişki konusunda söz verdi. Eve döndüğümüzde odasına gidip uyumak istediğini söyledi. Bu sırada Seher de 'Ben de Önder ile birlikte olmak istiyorum' dedi. Önder’in odasına girip kapıyı arkadan kilitledim.

"BENİ DE BIÇAKLAYACAK DİYE KORKTUM"

Hayatını kaybeden Önder Çelik'in yakınları ve eşi Seher Çelik hastanede sinir krizi geçirdi. Çelik, "Hiçbir şey yapamadım. Kaçıp kapıyı üzerime kilitledim. Beni de bıçaklayacak diye çok korktum" dedi. Polis, olaya ilişkin inceleme başlattı.

MÜEBBET HAPİS TALEBİ

iddianamede; Önder Çelik’in, göğüs bölgesine aldığı bir bıçak darbesiyle öldüğünün belirlendiği anlatılarak, şüphelinin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Gülyeşim Kavuştuk, iddianameyi kabul eden Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Editör: Haber Merkezi