Öğretmen evi Önünde düzenlenen kahvaltı programına, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Dernek Başkanı Naim Eren ve dernek yöneticileri ile hayırseverler katıldı.

Dernek Başkanı Naim Eren, Yeni Mahalle Dokap Siteleri Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni kurmalarının amaçlarını açıklayarak, kendilerine destek veren başta Belediye Başkanı Bülent Kantarcı olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 2014 yılında yılın da göreve geldiğimden bu güne Çaycuma’da güzel şeyler yapmaya çalıştığını söyleyerek, “ Çaycuma’yı yeni baştan planladık. Bu planlamalarımızın arasında okul, hastane, cami, devlet kurumları başta olmak üzere hepsini ele aldık. Orantısız ve ölçüsüz yapılar var. İmar planları yaparken bunları yerli yerince oturtmaya çalıştık. Nadır Dokap bölgesinde yıllardır konuşulan ve yapılamayan caminin yerine imar planlaması ve 18 uygulamasıyla güzel bir yer aldık. Cami eskiden insanların buluşma yeriydi. Çocukken oyun oynadığımız yerler cami etrafıydı. Cami sadece insanların namaz vaktinde gittikleri yerlerle değil, sürekli yaşanan bir yer olması lazım. Hantal ve estetik olmayan projeler yerine herkesin zevkle severek gidebileceği yer olması lazım. O yüzden sadece caminin yerini belirlemek ve tahsisinin sağlamakla kalmıyorum bu caminin şehrimize yakışır uzun yıllar kullanılabilinecek, mimarisi ile hoş bir mekân ortaya çıksın istedim. Derneğimizin her zaman yanında olmaya çalışıyorum. Acele ile yapılan işten hayır gelmez.  Camiler güzellikleriyle yarışsın. Bu işler hayır işidir. Bağışlarla yapılan eserler sonsuza kadar mutluluk ve övünç veren işlerdir. Derneğin düzgün çalışacağına ve işi hakkıyla yapılacağına inanıyorum. Bağışların toplanarak kısa sürede yapılması temenniyle hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, yapılan bu güzel camilerimiz, ibadethanelerimiz eskilerden biraz daha güzel olması gerektiğini vurgulayarak, “ Çaycuma ve ülkemiz güzel. Bu güzel yerlere güzel eserler yakışır. Çaycuma’ya öyle bir eser yapalım ki, bu eserlerimiz ayakta kaldığı müddetçe amel defterimiz açık olsun. Yurtdışında ziyaret ettiğimizde camilerimiz hem ibadethane, hem kıraathane hem sosyal tesis. Türkiye’de de camilerimizi bu şekilde yapalım diyoruz. Çaycuma da gördüğüm çok güzel bir şey var. Her caminin altında küçük ve büyük sosyal tesis var. Bu çok güzel. bu Türkiye’nin hiçbir yerinde yok, sizleri tebrik ediyorum. İşte bu gün temellerini atmak için toplandığımız Dolap’taki camimizi de öyle güzel bir eser yapacağız ki, bizden sonraki nesiller, bize dua edecekler”  şeklinde konuştu.

Caminin yapımı için  ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ sloganı ile başlatılan bağış kapsamında camiye katkı vermek isteyenler, Ziraat Bankası’nın TR 0001 0003 6988 5618 7150 01 No’lu hesabına ya da bizzat cami derneğine bağışta bulunabilirler. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi