Çaydamar Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi sakinleri bazı doğalgaz kutularının su kanalı içerisine konulması ve yarım bırakılan işlerden şikayetçi.

Mahallemize doğalgazın gelmesi hepimizi mutlu etti ama bazı sıkıntılarımız var diyen mahalle sakinlerinden Halil Alarçin, “Evlerimize doğalgaz bağlanması çok güzel ama bir yeri yaparken diğer yeri yıkmasınlar. Akmercan Batıkar Doğalgaz firmasından gelen işçiler evimin kenarındaki duvarı kırdılar kırdıkları gibide bırakıp gittiler. Yıkılan duvardan sızan sular evimin içine giriyor. Birde kanal içine doğalgaz kutuları koydular bu da bizi tedirgin ediyor” dedi.

Yaptıkları işi yarım bırakmasınlar vatandaşı mağdur etmesinler diyen Halil Alarçin, açıklamasına şöyle devam etti:

MAĞDURİYET YAŞIYORUM

“Akmercan Batıkar Doğalgaz firmasından gelen işçiler evimin kenarındaki duvarı kırdılar kırdıkları gibide bırakıp gittiler. Bu konuda mağduriyet yaşıyorum. Şehir dışına çıkmıştım evime geldiğimde yağmur sularının evimin içerisine girdiğini ve lambalardan su damladığını gördüm. Allah korusun elektrik kaçağı olsaydı çok daha büyük sıkıntı yaşayabilirdik. Pazartesi günü Akmercan Batıkar Doğalgaz firmasına gittim ve firma yetkilisi Bekir Selçuk Beyle görüştüm oda beni başkasına yönlendirdi o kişide bana bir gün sonrası için bir görevlinin gelip ilgileneceğini belirtti ama ne gelen var nede soran! Hava şartları belli yağmur yağıp evimin içerisine girdiğinde ne olacak? O zaman yapılacak işin ne anlamı kalıyor! Bu sorunun biran önce giderilmesi lazım! Mademki benim duvarımı kırdın gelip yapacaksın. Vatandaşı neden mağdur ediyorlar! Kutuyu başka yere koymuşlar gelip benim duvarımı yıkmışlar neden yıkmışlar anlamadım!

KANALA DOĞALGAZ KUTUSU KOYDULAR

Kazım Karabekir Caddesinin başından sonuna kadar olan bir kanal var o kanalın üstünde de evlere geçiş yapılan küçük köprü veya merdivenler var onlara da hasar vermişler. Oradan geçerken birinin takılıp bir yerlerini kırmasını mı bekliyorlar. Mahallemize doğalgaz hattı çekilmesi dolayısıyla evlerimize doğalgaz bağlanması çok güzel ama bir yeri yaparken diğer yeri yıkmasınlar. Yıkmaları gerekiyorsa da sonrasında gelsinler yıktıkları yeri onarsınlar. Yaptıkları işi yarım bırakmasınlar. Kanalın içerisine doğalgaz kutuları koydular ama sağanak yağışlarda kanaldan büyük taşlar geliyor ve o kutuya zarar verebilir. Biz bu konuyu belirttik ama ilgili mühendis kanalın içerisine konacak demiş. Biz mühendis değiliz neyin nasıl olacağını bilmeyiz ama burada yaşayan insanlar var gelir mühendis kutunun oraya konulmasının bir sıkıntı oluşturmadığını anlatır insanlarda rahat eder tedirgin olmaz.  Çünkü o su kanalının içinden aşırı yağışlarda suyla birlikte büyük taşlar geliyor. Kutunun içindeki tesisata zarar verebilir diye endişe içerisindeyiz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi