Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili soruşturma evresinin yakından takip edildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "7 Ağustos 2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan'ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız." ifadeleri kullanıldı.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Babasını küçük yaşta kaybeden, yetiştirme yurdunda büyüyen Eda Nur'un, intihardan bir gün önce polise giderek ablası ve kendisiyle birlikte alkol alan iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını ileri sürüp, şikayetçi olduğu öğrenilmişti. Sağlık kontrolüne götürülen Eda Nur'un kontrolünde, cinsel saldırıya uğradığına yönelik herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtilmişti. Ancak şikayet üzerine ismini verdiği Mehmet A. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Eda Nur'un ismini bilmediği, ancak Mehmet A.'nın sorgusunda ismini verdiği diğer şüpheli Yusuf G.'nin yakalanması için ise çalışma başlatılmıştı. Mehmet A. emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, Yusuf G.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirilmişti.

İNTİHAR ETMEDEN ÖNCE ANNESİNE MESAJ ATTI

Ankara'da yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, annesine gönderdiği mesajın ardından yaşamına son vermişti. Genç kızın yaşamına son vermeden bir gün önce, kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını iddia ettiği 2 kişi hakkında karakolda suç duyurusunda bulunduğu öğrenilmişti. Sosyal medya üzerinden Eda Nur Kaplan için birçok mesaj paylaşılmıştı.

Editör: Haber Merkezi