Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 2021-2022 futbol sezonu fikstürü çekildi.

7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden Zonguldak temsilcileri Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor sezonu 31 Ekim Pazar günü açacak. Söz konusu takımlardan Ereğli 8’inci, Devrek 4’üncü, Kilimli 2’nci Bölgesel Amatör Lig sezonunu yaşayacak. Ereğli ve Devrek’in henüz şampiyonluğu yok. Kilimli ise, şampiyonluk konusunda deneyimli. Sarı-Siyahlı takım, 11 yıl önce ilk lig sezonu olan 2010-2011 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Kilimli Belediyespor’dan sonra Zonguldaklı futbolseverler, Bölgesel Amatör Ligde 2013-2014 sezonunda Zonguldak Kömürspor’la şampiyonluk gördü. Bu şampiyonluğun ardından Bölgesel Amatör Ligde son 7 yılda maalesef 3’üncü bir şampiyon çıkmadı.

7 YIL UZUN BİR ZAMAN

Geçen sezon pandemi nedeniyle sadece Kilimli Belediyespor’un katıldığı Bölgesel Amatör Ligde bu sezon 3 takım birden yarışacak. Ereğli Belediyespor Erhan Koç, Devrek Belediyespor Savaş Demiral, Kilimli Belediyespor Faruk Bahadır’ın teknik direktörlüğünde şampiyonluk mücadelesi verecek.

Bu doğrultuda takım oluşturan temsilcilerimiz, 9 takımlı 1’inci grupta hem birbirleriyle yarış halinde olacak, hem de İstanbul ve Düzce takımlarıyla mücadele içine girecek. 18 hafta sürecek maçlar sonunda sadece grup birincisinin 3. Lige yükselme bölge birinciliğine katılmaya hak kazanacağı ligde ne Ereğli’nin, ne Devrek’in, ne de Kilimli’nin işi hiç kolay olmayacak.

Zorluk derecesi yüksek bir lig sezonu yaşayacak Zonguldak takımları, şartlar ne olursa olsun şampiyonluk ipini göğüsleyip, Zonguldak’a ve kendi camialarına uzun aradan sonra kupa sevinci yaşatma düşüncesi taşıyor.

Lige, 31 Ekim Pazar günü bu düşüncelerle başlayacak temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor açılış haftasında Düzce deplasmanında Çilimli Belediyespor’a konuk olacak. Kilimli Belediyespor sahasında İstanbul ekibi Maltepespor’la karşılaşırken, Devrek Belediyespor maç yapmadan BAY geçecek.

İlk haftanın diğer maçlarında Bakırköyspor-Beyköy Belediyespor, Beykoz 1908 AŞ-Silivrispor karşı karşıya gelecek.

DERBİ HAFTALARI HEYECANI ARTIRACAK

Öte taraftan, Zonguldaklı takımların kendi aralarında oynayacağı derbi maçları şampiyonluk yarışında son derece önemli rol oynayacak. Grupta ilk derbi maçında Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor karşı karşıya gelecek. İkinci haftadaki karşılaşmaya, Ereğli ev sahipliği yapacak.

Bir sonraki derbi heyecanı 5’inci haftada Devrek’te yaşanacak. Devrek Belediyespor, sahasında Ereğli Belediyespor’u ağırlayacak. İlk yarının son derbisi 7'nci haftada yine Devrek’te, bu kez Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanacak.

İkinci yarıdaki derbi maçları 11’inci haftada Kilimli Belediyespor-Ereğli Belediyespor, 14’üncü haftada Ereğli Belediyespor-Devrek Belediyespor, 16’ncı haftada Kilimli Belediyespor-Devrek Belediyespor şeklinde sıralanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi