Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen Senior Hafta sonu Tenis Turnuvası Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğinde başladı. Birbirinden tecrübeli tenisçilerin raket salladığı müsabakalar, izleyenlere büyük keyif yaşatıyor.

Fener mahallesinde denize sıfır, doğanın içinde saklı ve tarihi özelliğe sahip üç ayrı kortta aynı anda start alan turnuvada, 30 ila 65 yaş aralığındaki tenisçiler ter döküyor. Tekler kategorisinde kadın ve erkek raketlerin mücadelesi nefesleri keserken, tenis severlerin adeta gözünün pası siliniyor.

Ev sahibi Zonguldak’tan çok sayıda tenisçinin boy gösterdiği turnuvaya, İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon, Samsun, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bartın’dan çok özel konuklar katıldı.

Birçoğu ilk kez raket salladığı tarihi kortlarda oynamanın hazzına varan konuk raketler, doğanın içindeki eşsiz güzelliğe hayran kaldı.

En son 12 Yaş Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan kortlardaki sessizliği bozan Senior hafta sonu turnuvası, 14 Ağustos Pazar günü oynanacak müsabakalarla sona erecek.

Öte yandan, turnuvanın Zonguldak’ta organize edilmesinde büyük rol oynayan Tenis Deniz İhtisas Kulübü, yine kaliteden ödün vermedi. Kalite seviyesi üst noktada olan organizasyona ev sahipliği yapan kulüp yönetimi, kusursuz giden müsabakaların ardından sporcu ve izleyiciler tarafından takdir görüyor.

Pazar gününe dek devam edecek müsabakalar sonunda dereceye girenlere Tenis Deniz İhtisas Kulübü tarafından kupa ve madalya takdim edilecek. Ayrıca tüm tenisçiler, başarı derecelerine göre kazanacakları puanlarla, Türkiye geneli klasman sıralamasında yükseliş yaşayacak.

Tenis Deniz İhtisas Kulübü Başkanı Çetin Özçep, federasyon bünyesinde düzenlenen özel turnuvayla ilgili olarak, “Türkiye’nin en eski ve köklü kulüplerinden biri olarak 71 yıldır çizgimizi hiç bozmadan, disiplin ve kaliteyi ön planda tutarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Ana spor dalımız olan tenise, eğitim faaliyetleri ve büyük organizasyonlarla destek oluyoruz. Bu yönüyle ülke sporunun önemli bir unsuru olmanın gururu içindeyiz. Bu kapsamda Senior Hafta sonu Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapıyoruz. Tüm tenis ve sporseverleri maçları izlemeye kortlarımıza davet ediyoruz. İl dışından çok sayıda konuğumuzu kortlarımızda ağırlıyoruz. Birbirinden çekişmeli maçlar, turnuvada kaliteyi yukarıya çıkarıyor. Müsabakaları büyük bir heyecanla izliyoruz. Bize bu heyecanı yaşatan tüm sporcuları tebrik ediyorum” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi