Zonguldak’ın yetiştirdiği iki eski takım arkadaşı Birol Yılmaz ile Faruk Varlık, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğinde Fener sahasında düzenlenen Sürekli Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri’nde bir araya geldi.

Uzun futbol kariyerlerinin ardından antrenörlüğe geçiş yapan Yılmaz ile Varlık, 2021-2022 futbol sezonu öncesi UEFA Elit A, UEFA A, UEFA B, profesyonel kaleci antrenörü lisansına sahip antrenörleri kapsayan seminere katıldı. Uzun bir aradan sonra buluşan iki eski takım arkadaşı, eski günleri yad ederek kısa süreliğine de olsa futbolculuk yıllarına geri döndü.

Antrenörlük mesleğinde birbirinden önemli takımlarda görev yapan iki futbol adamı, eski günleri andığı sırada bundan tam 40 yıl öncesine gitti. O dönem Zonguldakspor PAF takımında oynayan Birol Yılmaz ile Faruk Varlık, toprak zeminli Fener sahasında yapılan bir antrenmanda kafa pası çalışma sırasında çekilmiş fotoğrafı yeniden canlandırdı.

Eski fotoğrafta olduğu gibi sahanın aynı yerinde karşılıklı aynı pozisyonu alan ikili, hem eskiye gitti, hem de keyif dolu dakikalar yaşadı.

Zonguldak amatör futbolunun ve Zonguldakspor’un adeta bir futbolcu fabrikası olarak sayısız futbolcu üretip Türk futboluna kazandırdığı dönemde yetişerek ulusal seviyede başarılar yakalayan iki eski futbolcu, o günkü futbol ile günümüz futbolunu karşılaştırdıklarında eski günlerin çok fazla arandığına dikkat çekti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi