Zafer Turanlı Eyüpspor, 2. Lig Kırmızı grupta 32’nci hafta maçında Etimesgut Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini 20 maça çıkardı. Bu seri eflatun-sarılı takıma bitime 6 hafta kala şampiyonluğu getirdi.

Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Eyüpspor, mücadele ettiği 2. Lig Kırmızı grupta bitime 6 maç kala şampiyonluğunu ilan etti.

Geçen sezon yine aynı grupta küme düşmeme mücadelesi veren Eyüpspor, bu sezon hem teknik ekip, hem de kadro yönünden iyi bir yapılanmaya giderek hedeflediği şampiyonluğa bitime 6 hafta kala olağanüstü lig performansı sergileyerek ulaştı.

Zafer Turan’ın sevk ve idare ettiği İstanbul ekibi, 32’nci hafta itibariyle en yakın takipçisi Sakaryaspor’a tam 18 puan fark attı. Oynadığı 32 maçın 24’ünü kazanan, 6’sını berabere tamamlayan, 2’sinden yenilgiyle ayrılan eflatun-sarılı takım 78 puan toplayarak yüksek puan seviyesi yakaladı. Maç başına 2,3 puan ortalamasıyla oynayan takım, kalan 6 maçı bu şekilde tamamladığı takdirde sezonu 90 puanın üzerinde tamamlayarak profesyonel alt liglerde “en yüksek puanlı şampiyon” unvanı elde edecek.

İlk yarıda üst üstte 8 maç hiç mağlup olmamıştı... Bu kez 20 maçlık seri yakaladı

ÜST ÜSTTE 20 MAÇ HİÇ YENİLMEDİ

Eyüpspor, 32’nci hafta mücadelesinde dün Etimesgut Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini 20 maça çıkardı. Bu seri, Kırmızı grup lideri için ilk değil. Zafer Turan ve öğrencileri, ilk yarıda 4 ila 11’inci haftalar arasında üst üstte kazandığı 8 maçla müthiş bir galibiyet serisi yakalamıştı.

12’nci haftada Turgutluspor’a deplasmanda 2-1 yenilerek ligdeki ikinci mağlubiyetini alan Eyüpspor, kaza olarak gördüğü bu yenilginin ardından 13’üncü haftada 4-1’lik Etimesgut Belediyespor galibiyetiyle başladığı 20 maçlık yenilmezlik serisinde 15 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.

32’nci hafta itibariyle lige 18 puan farkla ilerleyen Eyüpspor, 8 Mayıs’ta sona erecek sezonu Kastamonuspor (E), 1922 Konyaspor (D), Sivas Belediyespor (E), Tarsus İdmanyurdu (E), Kırklarelispor (D) ve Vanspor (E) maçlarıyla tamamlayacak. Artık prestij yönden önemli hale gelen maçların ardından Eyüpspor, adını 1. Lige yazdıracak.

Tek sorumlu teknik direktör olarak kariyer zirvesine ulaştı

ZAFER TURAN’IN TARİHİ BAŞARISI

Eyüpspor Kulübü’nde tarihe geçecek şampiyonluk hikayesinin başrol aktörlerinden biri olan Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan, yarışmacı teknik direktör kimliğiyle ilk büyük başarısına imza attı.

Zonguldakspor başta olmak üzere bir çok önemli kulüpte futbol oynadıktan sonra teknik direktörlüğe geçiş yapan 52 yaşındaki teknik adam, Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir’de uzun yıllar Abdulah Avcı’nın yardımcılığını yaptıktan sonra kariyerine Göztepe AŞ, 1922 Konyaspor, Mamak FK, Sivas Belediyespor, Esenler Erokspor, Bayrampaşa AŞ ve Eyüpspor’da tek sorumlu teknik direktör olarak devam etti. Söz konusu bu takımlarda en büyük başarıyı bu sezon Eyüpspor’la yakalayan Turan, aynı zamanda mesleğinde kariyer zirvesine ulaştı.

+56 gol averajına sahip Eyüpspor, bu yönüyle de skorer bir takım kimliği sergiliyor

78 PUANLI TAKIMIN ATTIĞI GOL SAYISI 77

Eyüpspor, geride bıraktığı 32 maçta rakip ağlara tam 77 gol attı. Liderin yediği gol sayısı ise 21. Grubun en fazla gol atan ve en az gol yiyen takımı unvanlarını elinde bulunduran eflatun-sarılı ekibin maç başına attığı gol sayısı 2,4.

Takımın en golcü isimleri 10’ar golü bulunan Muhammed Akarslan ile Taha Balcı. Bu iki skorer ismi, 8 golle Sadık Baş, 7 golle Murat Yılmaz, 6 golle Timur Temeltaş, 5’er golle Onur Eriş ile Okan Baydemir izliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi