Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Eyüpspor, adım adım şampiyonluğa ilerliyor. Eflatun-Sarılı takım, bugün sahasında Mamak FK’yı 4-0 yenerek puanını 59’a, farkı 12’ye çıkardı.

2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Eyüpspor, sezon başında hedeflediği şampiyonluğa doğru koşar adım ilerliyor.

Teknik direktörlüğünü Zonguldaklı Zafer Turan’ın yaptığı eflatun-sarılı takım, Çarşamba mesaisinde bugün Mamak FK’yı konuk etti. Kırmızı grup lideri, 90 dakika mücadelesini 44’üncü dakikada Muhammed Akarslan, 50’inci dakikada Taha Balcı, 62’nci dakikada Sadık Baş ve 86’ncı dakikada Artun Akçakın’ın golleriyle 4-0 farklı kazandı.

Bu farklı skorla ligdeki 18’inci galibiyetini alan Eyüpspor, genel puantaj tablosundaki puan sayısını 59’a çıkardı. Lider, bu puanın 29’unu kendi sahasında, 30’unu deplasmanda elde etti. Ayrıca ikinci sıradaki Van Spor’un Karacabey Belediyespor’a 2-1 yenilmesi üzerine Eyüpspor,  takipçisiyle 9 olan puan farkını 12’ye çıkararak avantajını artırdı.

İKİNCİ YENİLMEZLİK SERİSİ

Zafer Turan yönetiminde olağan üstü başarılı bir sezon geçiren Eyüpspor, Mamak FK galibiyetiyle liderliğini 12 puan farkıyla taçlandırırken, haftalardır süren yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı.

Ligde ikinci ve son yenilgisini 13’üncü haftada Turgutluspor’dan alan Eyüpspor, bu maçın ardından 25’inci haftaya kadar oynadığı 13 maçın 9’ünü galibiyet, 4’ünü beraberlikle noktaladı.

Üst üstte kazanılan puanlarla rakipleriyle puan farkını her geçen hafta açan Eyüp temsilcisi, böyle gittiği takdirde 5-6 hafta öncesinden şampiyonluğunu ilan edecek.

Lider takım, 4 ila 13’üncü haftalar arasında da üst üstte maçlar kazanarak 8 maçlık galibiyet serisi tutturmuştu.

4 MAÇTIR GOL YEMİYORLAR

Eyüpspor’un ligdeki istikrarı sadece skorla kalmıyor. Kırmızı grup lideri, son 4 maçtır kalesinde gol de görmüyor.

21’inci haftada 2-0’lık galibiyetle noktalanan Karacabey Belediyespor maçıyla kalesini gole kapatan lider, Bodrumspor (0-0), Kırşehir Belediyespor (2-0) ve Mamak FK (4-0) maçlarını da aynı şekilde gol yemeden kapatarak başarısına başarı kattı.

EN’LERDE DE İLK SIRA EYÜPSPOR’UN

Bu yönüyle de dikkat çeken Eyüpspor, ayrıca attığı 57 gol ve yediği 18 golle ‘en’lerde de ilk sırada yer alıyor. Üst seviye ve kalitede bir kadroya sahip takımda bugün ki maçta attığı golle gol sayısını 9’a çıkaran Muhammed takımın en golcü ismi.

Eflatun-Sarılı golcüyü, 8 golle Sadık Baş, 7’şer golle Murat Yılmaz ile Taha Balcı, 6 golle Timur Temeltaş, 4’er golle Okan Baydemir ve Onur Eriş izliyor.  

13 MAÇ DAHA VAR

25’inci hafta itibariyle lige her yönüyle damga Eyüpspor’un önünde oynaması gereken 13 maç daha var. Şampiyonluğa her geçen hafta bir adım daha yaklaşan Zafer Turan yönetimindeki takım, 4 Mart’ta Pendikspor’a konuk olup, ardından sırasıyla Elazığspor (E), Bayburt İl Özel İdare (D), Serik Belediyespor (E), Karabükspor (D), Turgutluspor (E), Etimesgut Belediyespor (D), Kastamonuspor (E), 1922 Konyaspor (D), Sivas Belediyespor (E), Tarsus İdmanyurdu (E), Kırklarelispor (D) ve Vanspor’la (E) karşılaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi