Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir'in çalıştırdığı Diyarbekirspor, mücadele ettiği 3. Lig 1. grupta şampiyonluğa çok yaklaştı. Diyarbakır ekibi, 1 Mayıs'ta İstanbul deplasmanında Arnavutköy Belediyesi Gençlik Spor'la oynayacağı sezonun son maçında beraberlik halinde dahi hedeflediği şampiyonluğa ulaşacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle Play-Off yarışı verirken yarıda kalan geçen sezonun ardından bu sezon Diyarbekirspor'da ikinci teknik direktörlük dönemini yaşayan Şenol Demir, uyum içinde çalıştığı ekip arkadaşları ve iyi bir takım ruhu yakaladığı futbolcu kadrosuyla müthiş bir lig sezonu geçiriyor.

3'üncü haftaya girilirken göreve başladığı Diyarbekirspor'un başında 27 maça çıkan Demir, bu maçların 19'undan galibiyetle ayrılma başarısı gösterirken,  diğer maçlarda 7 beraberlik ve sadece 1 yenilgi aldı. Bu süreçte Demir, 3 ila 14'üncü haftalar arasında üst üstte 10 maç ve 15 ila 29'uncu haftalar arasında ise 14 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Bu seriyle birlikte Zonguldaklı teknik adam, 3 puanla devraldığı Diyarbekirspor'u 67 puana taşıyarak, memleketi Zonguldak'ın plaka kodu olan 67 rakamını yakalamayı başardı. 

SON 90 DAKİKA

Şenol Demir yönetimindeki Diyarbekirspor, hafta arası mesaisinde dün oynanan 29'uncu hatfa maçlarıyla birlikte şampiyonluk yarışında son hafta öncesi büyük bir avantaj elde etti.

Sahasında Belediye Derincespor'u 12'nci dakikada Emir Can Sayar ve 19'uncu dakikada Okan Dernek'in golleriyle 2-1 mağlup eden Diyarbekirspor, zirvede sezon başından bu yana yarış halinde olduğu Bucaspor 1928'in Edirnespor'a 1-0 yenilmesi üzerine puan puana olduğu rakibinin 3 puan önüne geçti. 

Son haftaya +3 puanın avantajıyla giren Şenol Demirli Diyarbekirspor, 1 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Arnavutköy Belediyesi Gençlik Spor'la karşılaşacak. Demir, bu maçta berabere kalması halinde bile, Bucaspor 1928-Antalya Kemerspor maçı sonucu ne olursa olsun hedeflediği şampiyonluğa ulaşacak. 

İKİNCİ ŞAMPİYONLUK OLACAK

Şenol Demir, şampiyonluğa ulaşması halinde 20 yıl aradan sonra adını ikinci kez kulüp tarihine altın harflerle yazdıracak. Zonguldaklı hoca, futbol oynarken 1998-2001 sezonları arasında formasını giydiği Diyarbakırspor'la 1. Lig şampiyonluğu yaşamış, kaptanlık kimliğiyle takımın Süper Lige çıkmasında büyük rol oynamıştı.

Ayrıca Diyarbekirspor şampiyonluğu Şenol Demir'in teknik direktör kariyerinde yaşayacağı ikinci büyük şampiyonluk olacak.

Demir, 2015-2016 sezonunda memleketinin takımı Zonguldak Kömürspor'u şampiyon yaparak uzun yıllar kaptanlığını yaptığı Kırmızı-Lacivertli takımı 10 yıl aradan sonra 2. Lige çıkarmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ 

Editör: Haber Merkezi