Bölgesel Amatör Lig 5’inci bölge, 2’nci grupta mücadele eden Bartınspor, hedeflediği şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Komşu, 8'inci haftası geride kalan ligde namağlup unvanla lider durumda. Kırmızı-Siyahlılar, 26 Aralık Pazar günü deplasmanda Taşköprüspor’la oynayacağı maçla ilk yarıyı tamamlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig tarzında uygulanan Bölgesel Amatör Ligde aralıksız 12’nci sezonunu yaşayan Bartınspor, yıllardır özlem duyduğu 3. Lige bu yıl çıkmak istiyor.

Zonguldaklı işadamı Serkan Yurtaçan’ın başkanlığa seçilmesiyle yeniden yapılanma içine giren Bartınspor, hedefini direkt 3. Lig olarak belirledi. Bu hedef doğrultusunda Zonguldaklı teknik direktör Gökhan Baladin önderliğinde şampiyonluğa bir kadro kuran Bartınspor, mücadele ettiği grupta ilk 8 haftalık periyodu namağlup lider unvanıyla geride bıraktı.

5’inci bölge, 2’nci grupta Sincan Belediyespor, Taşköprüspor, Kastamonu İl Özel İdare, Çubukspor Futbol AŞ, Haymana Belediyespor, 1074 Çankırıspor, Yahşihanspor, Kurşunlu Belediyespor ve Amasraspor’la yarış halinde olan Bartınspor, 8 maçlık periyodu 6 galibiyet, 2 beraberlikle geçti.

2-0’lık 1074 Çankırıspor galibiyetiyle başladığı ligin 2 ve 3’üncü haftasında Çubukspor Futbol AŞ ve Kastamonu İl Özel İdarespor’la 0-0 berabere kalarak kayıplar yaşamasına rağmen Bartınspor, sonrasında 4 ila 8’inci haftalar arasında 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu periyotta Sincan Belediyespor’u 2-0, Amasraspor’u 5-1, Kurşunlu Belediyespor’u 4-0, Yahşihanspor’u 3-2, Haymana Belediyespor’u 2-0 mağlup eden Baladin ve öğrencileri, 7’nci haftada Sincan Belediyespor’dan devraldığı liderliğini sürdürdü.

20 puanla ilk sırada yer alan komşu takım, grupta yenilgisiz tek takım. 8 maçta rakip ağlarda 18 gol üreten kırmızı-siyahlılar, kalesinde sadece 4 gol gördü.

8 maçlık periyotta çizdiği istikrarlı grafikle hedeflediği şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Bartınspor, 26 Aralık Pazar günü deplasmanda Taşköprüspor’la karşılaşıp devreye girecek. Bartın ekibi, bu maçı da kazanıp ilk yarıyı lider unvanla tamamlamak istiyor.

Maçın ardından tribünlere yönelerek taraftara ithafen duygusal bir şiir okudu

BALADİN’DEN ŞİİR ZİYAFETİ

Öte yandan Bartınspor’un Zonguldaklı teknik direktörü Gökhan Baladin, 19 Aralık Pazar günü Bartın Şehir Stadı’nda oynanan Haymana Belediyespor maçının ardından futbol sahalarında ender görülecek bir olaya imza attı.

6 ve 45’inci dakikalarda Berkay Yüksel’in attığı gollerle istediği 3 puanın sahibi olan Zonguldaklı hoca, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından takımı desteklemeye gelen yüzlerce taraftara şiirle seslendi.

Tribünlerde galibiyeti kutlayan taraftara yönelerek “Geceleyin dört duvara bakıp çıldırıyorsam, sanma ki hanımelleri, yaseminleri sunacağım sana dudaklarımdan. Ben cananım... Çoktan yırttım sevincini şiirlerin, ama ben yine de imzasını senin attığın bir garip hikayesiyim hayatın... Ben dalgalar üzerinde yüzercesine eş kıldım kendimi, dalgalar devrildikçe siz nereye, ben oraya...” sözlerinden oluşan şiiri okuyan Gökhan hoca, jest ve mimikleriyle duygu kattığı şiirle coşkulu bir ortam oluşturdu. Şiirinin sonunda tribünlerden büyük alkış alan Zonguldaklı teknik adam, bu yönüyle futbol sahalarında bir ilke imza attı.

KADRODA TANIDIK İSİMLER VAR

Yenilgisiz lider unvanla en az gol yiyen tek takım olan Bartınspor’un kalesini daha önce Zonguldak Kömürspor ve bir çok takımda şampiyonluk yaşayan Ahmet Arat koruyor. Ahmet’in yanı sıra yine Zonguldak Kömürsporlu eski şampiyon futbolcu Serkan Küçük de Bartın ekibinin değişilmez isimleri arasında.

Kadronun diğer isimlerini Sefa Aktepe, Aykut Karaman, Ramazan Kallıoğlu, Mert Aydeniz, Ömer Faruk Öztürk, Furkan Birdal, Berkay Yüksel, Tolga Cengiz, Hasan Cankurt, Fethi Ata, Batuhan Özduran, İrfan Batuhan Yılmaz, Kadri Tatar, Ömer Durmuş, Burak Ağaoğlu, Kaan Masgar, Buğra Eşref ve Onur Kapsız oluşturuyor.

Haymana Belediyespor’la oynanan son lig maçında iki gol birden atan Berkay Yüksel, 7 golle takımın en golcü futbolcusu unvanına sahip.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi