Zonguldak’ta başladığı futbol kariyerini İstanbul’da sürdüren Gökhan Zülfikaroğlu, ilk kez formasını giydiği Mesudiyespor’la yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige (BAL) doğru ilerliyor. Zonguldaklı tecrübenin banko 18 maçta forma giydiği İstanbul ekibi, mücadele ettiği Süper Amatör Lig 3’üncü grupta klasman grubunu liderle puan puana bitirerek Play-Off’a yükseldi.

Zonguldakspor ve Türk Telekomspor’daki profesyonel kariyerinin ardından amatör ligde Kozlu Belediyespor, Kastamonuspor, Erdemirspor, Ereğli Belediyespor ve Gelikspor formalarıyla 200’e yakın resmi lig müsabakasına çıkan Gökhan Zülfikaroğlu, sezon başında İstanbul Süper Amatör Lig’de hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen Mesudiyespor’a transfer oldu.

11 takımın mücadele ettiği 3’üncü grupta yer alan Mesudiyespor’a tecrübesiyle büyük katkı sağlayan Zonguldaklı futbolcu, 20 maçın 18’inde banko görev aldı. Tecrübeli kenar oyuncusu, forma giyemediği diğer iki maçta ise sakatlığı sebebiyle yer almadı. Zonguldak’ta genelde sağ bekte görmeye alıştığımız tecrübeli oyuncu, Mesudiyespor’da zaman zaman sağ açıkta görev alıp hücuma büyük katkı sağlarken, zaman zaman da ön liberoda sorumluluk üstlendi.

Özellikle kenar bölgede çabukluğuyla hücuma zenginlik katan Gökhan, kendisini asist ve golleriyle gösterdi. Çok sayıda asistti bulunan tecrübeli oyuncunun 5 golde imzası var.

LİDERLE PUAN PUANA PLAY-OFF’A ÇIKTILAR

İstanbul Mesudiyespor, 20 hafta süren grup aşamasını 16 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgiyle tamamladı. 51 puan toplayan Mesudiye ekibi, aynı puana sahip Bahçelievlerspor’la birlikte Bölgesel Amatör Lige yükselecek takımların belli olacağı Play-Off’a yükseldi. 54 gol atıp, 14 gol yiyen Mesudiyespor, bu yönüyle grupta en az gol yiyen takım unvanı kazanırken, en fazla gol atan ikinci takım oldu.

Grup aşamasını ilk 2’de bitirip Play-Off’a yükseldiği için İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği tarafından kupayla ödüllendirilen İstanbul Mesudiyespor, ligin bundan sonraki kalan bölümünde yer alacağı Play-Off’ta, Bölgesel Amatör Lige yükselme mücadelesi verecek.

9’arlı 2 grupta 18 takımın katılımıyla oynanacak Play-Off müsabakalarında tek devreli lig usulü uygulanacak. Maçlar sonunda gruplarında ilk 3’te bitiren takımlar direkt Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

Grup aşamasında takıma büyük katkılar sağlayan Gökhan Zülfikaroğlu, Play-Off’ta da Mesudiyespor’un en büyük kozlarından biri olacak. Zonguldak’ta oynadığı dönemde birçok kez bir üst lige çıkma sevinci yaşayan Gökhan’ın en büyük hayali, ilk kez formasını giydiği Mesudiyespor’la Bölgesel Amatör Lige yükselmek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi