Futbolun 19 Mart’ta koronavirüs tatiline girmesiyle birlikte tıpkı futbolcu ve teknik adamlar gibi evlerinde izole olan hakemler, kontrollü normal yaşama dönülmesi üzerine evde sürdürdükleri bireysel antrenman uygulamalarını sahaya taşıdı.

ZONGULDAK’I klasmanda temsil eden futbol hakemleri, amatör ve profesyonel futbol liglerinin 18 Temmuz’da başlayacak olmasıyla birlikte bireysel antrenman uygulamalarına hız verdi.

Futbolun 19 Mart’tan bu yana koronavirüs tatilinde olması üzerine futbolcu ve teknik adamlar gibi evlerinde izole olan hakemler, 1 Haziran’da kontrollü normal yaşama geçilmesi üzerine evde sürdürdükleri bireysel antrenman uygulamalarını açık havaya taşıdı.

Merkez Hakem Kurulu’nun belirlediği bireysel antrenman uygulamaları ile fizik-kondisyon gücünü artırıcı ekstra çalışmalarla form tutmaya çalışan hakemler, 18 Temmuz’da başlayacak 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig müsabakalarında fizik-güç yönünden her hangi bir problem yaşamak istemiyor.

Açık alanda kros çalışmalarının yanı sıra Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda kondisyon ve fizik gücünü artırıcı çalışmalar yapan hakemler, 3 aylık futbol boşluğuna rağmen fit görünümleriyle dikkat çekti.

Bireysel antrenman uygulamalarına bir süre daha kendi başlarına ya da 2 ya da 3’lü grup halinde devam edecek olan hakemler, yakın zamanda Merkez Hakem Kurulu’nun vereceği talimat üzerine sosyal mesafenin korunması şartıyla hakem eğitmeni eşliğinde toplu antrenmanlara başlayacak.

Uzun aradan sonra yeniden başlayacak futbolda, 16 klasman hakemi 2, 3 ve Bölgesel Amatör Ligde görev almaya devam edecek.

Zonguldak’ı, klasmanda Hakan Ergin, Eren Gökmen, Emir Kılıçarslan, Taygun Tasalı, Sinan Günaydın, Oğuzhan Keçeci, Mücahit Karakurt, Esim Aydemir, Umut Kılıç, Taner Köse, Erdinç Yaman, Arif Emre Harmanbaşı, Onur Akdağ, İbrahim Kandemir, Ayhan Uğurlu, Esra Arıkboğa temsil ediyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi