2. Lig Kırmızı grupta Zonguldak çarpışması... Şehrin iki değerli teknik direktörü Ergün Penbe ile Zafer Turan, yarın Tarsus İlçe Stadı’nda 2. Lig mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Zonguldaklı teknik direktörler Ergün Penbe ile Zafer Turan, 2. Lig Kırmızı grupta 17’nci hafta maçında karşı karşıya gelecek. İki Zonguldaklı’nın 90 dakika mücadelesi, 26 Aralık Cumartesi (yarın) saat 13.00’te Tarsus İlçe Stadı’nda oynanacak.

Zonguldaklılar’ın düellosunu Ankara bölgesi klasman hakemi Efe Tanrıverdi yönetecek. Başkentli klasmanın yardımcılıklarını Vedat Hoşnam ile Cengizhan Öztürk yapacak. Mücadelenin dördüncü Kayseri bölgesinden klasman hakemi Alim Kandemir.

Yarın ki mücadele öncesi konuk takım Eyüpspor’un teknik direktörü Zafer Turan lider pozisyonunda yer alıyor. İstanbul ekibiyle bu sezon fırtına gibi esen Turan, oynadığı 15 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi alarak 35 puan topladı. Turan, uzun haftalar lider götürdüğü ligde 37 gol atıp, 14 gol yedi.

Zafer Turanlı Eyüpspor, 4 ila 11’inci haftalar arasında üst üstte 8 maç hiç puan kaybetmeyerek müthiş bir seriye imza attı. 8 maçlık yenilmezlik serisinin ardından 12’nci haftada Turgutluspor’a 2-1 yenilerek ikinci kayıp yaşayan Turan, ardından iki maç üst üstte galip geldi, son lig maçında da Sivas Belediyespor’la 2-2 berabere kaldı.

Ergün Penbe’nin çalıştırdığı Tarsus İdmanyurdu ise, haftaya 22 puanla 9’uncu sırada girdi. 14 maçta 6 galibiyeti bulunan Penbe, diğer maçlardan 4 beraberlik 4 yenilgiyle ayrıldı.

14 maçta rakip ağlara 25 gol atıp, kalesinde 17 gol gören Ergün Penbeli Tarsus, ligde 4 maçtır yenilmiyor. 8 ila 10’uncu haftalar arasında üst üstte 3 mağlubiyet alarak büyük bir düşüş yaşayan sarı-lacivertli takım, ardından büyük bir çıkış yakalayarak 4 maç peş peşe hiç yenilmedi. Bu süreci 3 galibiyet, 1 beraberlikle geride bırakan Tarsus temsilcisi, bu çıkışla birlikte 9’uncu sıraya kadar yükselerek Play-Off umudu taşımaya başladı.

Bir yanda 3 maçtır yenilmeyen Zafer Turan, diğer yanda 4 maçtır yenilmeyen Ergün Penbe. Son haftaların yenilgisiz iki teknik adamı, yenilmezliklerini sürdürme adına 90 dakika mücadelesi verecek. Zonguldaklı teknik direktörlerin mücadelesi, her iki camia kadar Zonguldak’ta da şimdiden büyük bir heyecan oluşturdu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi