Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 2021-2022 sezonu için klasman hakemlerine yönelik uygulanan FIFA fiziksel atletik test sınavı Ankara’da yapıldı. 3'üncü bölge illeri arasında yer alan Zonguldak’tan 1’i kadın toplam 13 hakem atletik sınavda ter döktü.

Klasmanlar için büyük önem taşıyan atletik test koşusunda, yeni sezon öncesi hakemlerin saha içi koşu performanslarının son durumu görüldü. Koşularda, hakemlerden 6 x 40 ve 40 x 75, yardımcı hakemlerden 5x30 ve 40 x 75 koşmaları istendi.

Zonguldaklı B klasman, C klasman, C klasman yardımcı, bölgesel ve bölgesel yardımcı hakem arasında yer alan isimlerden Eren Gökmen, Emir Kılıçarslan, Hakan Ergin, Mücahit Karakurt, Oğuzhan Keçeci, Umut Kılıç, Arif Emre Harmanbaşı, İbrahim Kandemir, Onur Akdağ ve Taner Köse koşuları başarıyla geçti. Klasmandaki tek kadın hakem Esra Arıkboğa da başarılı hakemler arasında yer aldı. Erdinç Yaman ile Sinan Günaydın ise atletik koşuyu geçemedi. Bu iki hakem bir daha atletik teste kadar klasmanda görev alamayacak.

Yüksek başarı oranıyla Zonguldaklı hakemler, sezona hazır olduklarının sinyalini verdi.

Bu arada 19 Mayıs Stadı 1 nolu sahada gerçekleştirilen atletik test koşusunu FIFA kokartlı Süper Lig hakemlerinden Ali Palabıyık da takip etti. Palabıyık, koşular sonrası Zonguldaklı genç meslektaşlarıyla bir araya gelerek kısa bir süre sohbet etti. Palabıyık’ın yakın ilgi ve alakası, hakemlerde memnuniyet oluşturdu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi