Zonguldak’ta, 2011 yılında başladığı hakemlikte önemli bir kariyer edinen Eren Gökmen, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından klasman hakemlerine yönelik olarak düzenlenen ve Video Yardımcı Hakem sayısının artırılmasını amaçlanan VAR Sertifikasyon eğitim kursuna çağırıldı. 20 Nisan’da Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva tesislerinde başlayan kurs, 22 Nisan Cuma (yarın) sona erecek.

Zonguldak’ı, B klasman hakem kategorisinde başarıyla temsil eden Gökmen, kursa çağırılan diğer hakemlerle birlikte VAR Protokolü, VAR Prensipleri ve müdahale çizgisi konusunda teorik eğitimlerin yanı sıra TFF VAR Merkezi'nde sistemin kullanımını yerinde görüyor. Teorik bilgilerin yanı sıra simülatör çalışmaları ve saha içi uygulamalarla VAR bilgilerini pekiştirecek olan Gökmen, kursun sonunda canlı maç aşamasına geçecek ve birkaç denemenin ardından sertifika almaya hak kazanacak. Böylelikle B klasman hakemi, Video Yardımcı Hakem olarak görev yapmaya hazır hale gelecek.

Eren Gökmen, kentte 11 yıl önce başladığı hakemlikte 2 yıllık il hakemliği döneminin ardından 2013 yılında klasmana yükselerek il dışında görev almaya başladı. Zonguldak’ı 9 yıldır başarıyla temsil eden tecrübeli B klasman, son 4 yıldır profesyonel ligde düdük çalıyor. Bu sezon başında B klasman kategorisine yükselen Gökmen’in, 2022-2023 sezonunda A klasman hakemleri arasında yerini alması bekleniyor.

Merkez Hakem Kurulu’nun büyük beklenti içinde olduğu hakemlerin başında gelen Eren Gökmen, 4 yıllık profesyonel hakemlik geçmişinde 14’ü TFF 2. Lig, 26’sı TFF 3. Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 42 maçta düdük çaldı. Bu maçların yanı sıra Gökmen, söz konusu liglerde sayısız kez 4’üncü hakem olarak görev aldı.

Zonguldaklı hakem, en son 17 Nisan’da TFF 2. Lig Beyaz grupta Afjet Afyonspor-Sivas Belediyespor maçını yönetmiş, 90 dakikalık performansıyla yine tam not almıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi