Kadınlar Süper Ligi’nde Play-Off mücadelesi veren Ereğli Belediyespor’un forvet oyuncusu Dilara Sürül, Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük takımların yer aldığı üst seviye ligde attığı gollerle dikkat çekiyor. 26 yaşındaki golcü oyuncu, forma şansı bulduğu 12 maçın 9’unda attığı 12 golle gol kraliçeliğinde ilk 2’de yer alıyor.

Zonguldak Gençlik Merkezi’nde başladığı futbol kariyerini Ereğli Genç Yıldızspor ve Kastamonugücüspor’dan sonra Ereğli Belediyespor’la sürdüren Dilara, geçen sezon transfer olduğu Eflatun-Beyazlı takımla bu sezon yeni kurulan Kadınlar Süper Ligi’nde boy gösteriyor.

11'i Süper Lig’den olmak üzere toplam 24 takımın mücadele ettiği ligde A grubunda 24 puanla 5'inci sırada bulunan Ereğli Belediyespor’un hücum hattındaki en büyük kozu olan tecrübeli isim, geride kalan haftalarda başarılı bir performans istatistiği ortaya koydu.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcularla yarışan Zonguldaklı forvet, A grubunda gol kraliçesi sıralamasında 12 maçın 9’unda attığı 12 golle Fenerbahçeli Kennya Kında Esther Cordner’in ardından ikinci basamakta yer alıyor. Dilara’yı, 10 golle yine Fenerbahçe’den Shameeka Nıkoda Fıshley, 8 golle Beşiktaş'tan Arzu Karabulut takip ediyor.

Yüksek maliyetlerle transfer edilen futbolcuların önünde yer alıyor

KARİYER ZİRVESİ YAPTI

Ereğli Belediyespor’da ikinci sezonunu geçiren Dilara, geride kalan 13 maçın 12’sinde forma giydi. Bu maçların 9’unda ilk 11’de başlayan, 8’inde 90’ar dakika sahada kalan golcü forvetin 875 dakikalık toplam süresi var.

Sezonun ilk 3 haftası yedek başlayan ve bu periyotta oyuna sonradan girdiği Ankara BŞB Fomget Gençlik ile Amed Sportif maçlarında 1’er gol atarak kendisini gösteren Dilara, 4’üncü haftada Altay’la oynanan maçta ilk 11’de görev aldı. İki maçlık gol performansını bu maçta da sürdüren Eflatun-Beyazlı golcü sonraki haftalarda yine durmak bilmedi.

Golcü ayak, gol serisine Kocaeli Bayan Futbol, Beşiktaş, Ataşehir Belediyespor, Kireçburnu, 1207 Antalyaspor ve Amed Sportif maçlarında da devam etti.

BİR DUBLESİ, BİR DE HAT-TRİCKİ VAR

İlk 11’de forma giydiği bu maçlarda Ereğli Belediyesporlu golcü, Kocaeli, Beşiktaş, Ataşehir ve Antalya’ya 1’er gol kaydederken, Amed Spor’a 2, Kireçburnu’na 3 gol birden attı.

11’inci haftada Fenerbahçe’yle oynanan maçta kadroda yer almasına karşın oyuna girmeyen Ereğlili golcü, bu maçın yanı sıra sezonun ilk haftasında 1207 Antalyaspor, 9’uncu hafta 90 dakika oynadığı Hatayspor ile 13’üncü haftada aynı şekilde 90 dakika sahada kaldığı Ankara BŞB Fomget Gençlik maçlarında gol sessizliği yaşadı.

Genel performans tablosunda forma giydiği 12 maçın 9’unda 12 gol kaydeden Dilara Sürül, 14’üncü haftaya gol kraliçesi sıralamasında ikinci sırada girdi.

HEDEF 20 GOLÜN ÜZERİNE ÇIKMAK

Ereğli Belediyespor’un gol ayağı, kalan haftalarda Altay (19 Mart), Fatih Vatanspor (23 Mart-Erteleme), Kocaeli Bayan Futbol (27 Mart), Beşiktaş (2 Nisan), Ataşehir Belediyespor (17 Nisan), Fatih Vatanspor (24 Nisan), Hatayspor (30 Nisan), Kireçburnu (4 Mayıs) ve Fenerbahçe’yle (8 Mayıs) oynanacak maçlarda gollerine devam edip sezonu 20 golün üzerinde tamamlamayı hedefliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi