*** Kayserispor’un Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ettiği maçta Hasan Hüseyin’in 51’inci dakikada attığı golün asistini yapan Zonguldaklı Enver Cenk Şahin, spor yorumcularından övgü dolu sözler aldı.

Almanya’daki futbol kariyerinin ardından bu sezon devre arasında döndüğü Türkiye’de, Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’a transfer olan Enver Cenk Şahin, Beşiktaş’la oynanan 30’uncu hafta maçına yaptığı klas asistle damga vurdu.

Küme düşmeme mücadelesi veren Kayseriyspor, haftanın kapanış maçında ilk 3’ü hedefleyen Beşiktaş’ı konuk etti. Zonguldaklı futbolcu Enver Cenk Şahin, kritik karşılaşmada 70 numaralı formasıyla ilk 11’de görev aldı.

Golden çok asist konuşuldu

Kadir Has Stadı’ndaki karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz geçildi. Ev sahibi Kayseriyspor, 51’inci dakikada attığı golle skor üstünlüğünü ele geçirdi. Hasan Hüseyin’in attığı golde, Enver Cenk Şahin müthiş asistiyle hazırlayıcı rol üstlendi.

Bu dakikaya kadar üretken ve çalışkan futboluyla dikkatleri üzerine çeken Zonguldaklı, rakip ceza sahası önünde yaptığı baskı sonucu topu Rıdvan Yılmaz’dan adeta söktü aldı. Sonuç veren baskıyla takımını gol pozisyonuna sokan Şahin, ceza sahası içine girer girmez topu akıl dolu dokunuşla koşu halindeki Hasan Hüseyin’in önüne bıraktı. Müthiş pas zamanlamasıyla “al da at” dercesine yapılan asistin golle sonuçlanması üzerine Enver Cenk Şahin, ellerini iki yana açarak büyük sevinç yaşadı. Takım arkadaşları ve gole imza atan Hasan Hüseyin, an itibariyle hazırlayıcı rolünü çok iyi oynayan Şahin’i kutladı.

Uzun aradan sonra yakaladığı ilk 11 şansını çok iyi değerlendiren Şahin, 78’inci yerini Rienstra’ya bıraktı.   

Başlangıç itibariyle gol pozisyonunu adeta yoktan var eden Enver Cenk Şahin’in bu asisti, spor adamları tarafından övgü dolu sözler aldı.

Tümer Metin: “Cenk şahin maçın en iyi 3 adamından biri”

TRT Spor’da yayınlanan Stadyum programı yorumcularından Tümer Metin, “Enver Cenk Şahin maçın en iyi 3 adamından biri. Lung ve Hasan Hüseyin 3’ü de maçın adamı diyebilirim. Sıralama yapsak 3’ünü de maçın en’leri arasına yazmamız lazım. ” dedi.

Ali Gültiken: “Muhteşem bir asistti”

Ali Gültiken de, “Enver Cenk Şahin’in asistti muhteşemdi. Zamanlama olarak müthişti. Orada çok usta oyuncular, yanlış ve hatalı pas vererek pozisyonunu heba edebiliyor. Bazısı şut atmaya çalışıyor, bazısı topun şiddetini ayarlayamıyor. Ama Cenk Şahin çok akıllı şekilde kısa bir pasla arkadaşına gol zemini hazırladı.” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Kazanmamız gereken bir maçtı”

Cenk Şahin ise, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Çok önemli bir periyoda girdik. Dolayısıyla bizim için çok önemli bir maçtı. Son 2 maçta 2 galibiyet aldık ve bu hafta 9 puanlık bir haftaydı. Alt sıradaki takımların yaşadığı puan kayıpları maç öncesinde stresimizi artırmıştı. Takım olarak saha içinde ve dışında çok uyumluyuz. Takım olarak bütünleştik. Burada önemli olan kazanmaktı. Beşiktaş özellikle ilk yarıda çok pozisyon buldu ancak ikinci yarıda iyi bir performans ortaya koyduk, iyi oynadık ve 3 gol bularak kazandık. Bu haftaki üç maça teker teker bakarsak 9 puanlık bir maç diyebilirim. Yükselişimiz ve mücadelemiz devam ediyor. En iyi şekilde perşembe gün ki Çaykur Rize maçına hazırlanıp ligde kalmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi