Zonguldak’ın boks sporunda yetiştirdiği önemli isimlerden Yavuz Kargidan, Avatar Combat Cup’ta İranlı rakibi Mohamad Safari Develer’i yenerek şampiyon oldu.

2011 yılında başladığı boksta Milli seviyeye kadar yükselen 20 yaşındaki boksör Yavuz Kargidan, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

10 yıllık boks kariyerinde 6 Türkiye şampiyonluğu, 1 Avrupa 3’üncülüğü bulunan Kargidan, profesyonel anlamda büyük bir organizasyon olarak görülen ve yurt dışından da çok sayıda boksörün katıldığı Avatar Combat Cup’ta boy gösterdi. Antrenör Furkan Yılmaz eşliğinde uzun süredir hazırlandığı profesyonel boks şampiyonasında ağır sıklette ringe çıkan Zonguldaklı boksör, İranlı Mohamad Safari Develer’le şampiyonluk mücadelesi verdi.

Güçlü fiziği ve bitirici yumruklarıyla organizasyonun dikkat çeken ismi olan Zonguldaklı boksör, sergilediği performansla rakibini hiç zorlanmadan mağlup etti. İlk kez katıldığı organizasyondan şampiyon unvanla ayrılan genç boksör, düzenlenen ödül töreninde birincilik kupasını havaya kaldırdı.

İlk maçını kazanarak profesyonelliğe geçiş yapan şampiyon boksör, mutluluğunu Avatar Atakan ve antrenör Furkan Yılmaz’la paylaştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi