Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu, altyapılarda Milli takımları belirleyici kurulları oluşturdu. Kyokushin karate dalında geçen yıl Milli seviyeye yükselen Bülent Çiçek, 8 kişiden oluşan ümitler teknik kuruluna seçildi.

ZONGULDAKLI Milli antrenör Bülent Çiçek’e önemli görev sorumluluğu. Zonguldak Belediyespor bünyesinde uzun yıllar tekvando başta olmak üzere uzak doğu spor branşlarıyla uğraşan Çiçek, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu bünyesindeki kyokushin karate dalında Ümitler Milli takım teknik kuruluna seçildi.

Kulüp bünyesinde tekvando branşının ardından kyokushin karate dalında da faaliyet göstermeye başlayan Bülent Çiçek, bu dalda son bir yılda önemli başarı ivmesi yakaladı. Temel altyapı eğitimleri sonucu minik, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde Milli takımlara 9 sporcu kazandıran Çiçek, bu başarılı çalışmaları neticesinde 2019 yılında Kyokushin Karate Milli takım antrenörlüğüne yükseldi. Bu dalda Zonguldak’ı son bir yıldır Milli unvanla temsil eden başarılı antrenör, yine Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından önemli bir göreve daha getirildi.

ÜMİTLER TEKNİK KURULUNA SEÇİLDİ

2020-2021 sezonu öncesi Milli takımlar altyapı teknik kurullarını oluşturan Federasyon, Zonguldaklı antrenörü kyokushin karate dalında Ümitler Teknik Kurulu’na aldı.

8 kişiden oluşan kurulda, Çiçek’in yanı sıra Hatay’dan Ali Çeltik, İstanbul’dan Cengiz Candaş, Erkan Apaydın ve Kemal Kırış, Ankara’dan İbrahim Saygılı, Raziye Akgül ve Serkan Çalışır yer alıyor.

Milli antrenörlük görevinin ardından bu kez Ümit Milli takım seçici kurulu görevine getirilen Bülent Çiçek, yeni sezonla birlikte Federasyon bünyesinde her iki önemli görevi birlikte yürütecek.

Mutluluğunu camiayla paylaşan Milli antrenör, “Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekilim Abdurrahman Akyüz’e, Teknik Kurul Başkanım Mahmut Martin’e, beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ederim. Kurullarda görev alan diğer hocalarıma görevlerinde başarılar dilerim.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Çiçek, son bir yılda minik, yıldız, genç ve büyüklerde Milli takıma 9 sporcu kazandırdığını, yeni sezonla birlikte hedefin bu sayıyı daha yukarıya çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi