Zonguldak’ta, amatör kümenin köklü kulübü Karaelmasspor Kulübü’nün altyapı çalışmaları kapsamında Haziran ayında uygulamaya koyduğu “Karaelmasspor Futbol Akademisi” her geçen gün büyüyor. Yaz dönemini 200 öğrenciyle kapatan siyah-beyaz akademi, Eylül ayı başında başladığı kış sezonuyla birlikte okullarda geniş kapsamlı çalışma başlatıp ağını genişleterek bünyesine çok sayıda öğrenci dahil etti.

Temel eğitimler sürüyor, öğrenciler gözle görülür gelişim kaydetti

FUTBOLCU FABRİKASINA DÖNECEK

5 ila 15 yaş aralığındaki çocuklara, profesyonel antrenörler eşliğinde temel futbol eğitimi veren Karaelmasspor Futbol Akademisi, uzun vadeli proje çerçevesinde futbolcu yetiştiren bir fabrikaya dönüşecek.

Haziran ayında kapılarını açan siyah-beyaz akademi, iki aylık çalışma periyodunda 200 öğrenciyle kapattığı yaz döneminin ardından kısa bir süre önce kış sezonunu açtı. Yaz döneminde Fener sahasında yapılan antrenman uygulamalarını, söz konusu sahada maç ve antrenman yoğunluğunun artması ve havaların soğuması üzerine Kozlu’da faaliyet gösteren Danışlar Halı Saha Tesisleri’nde devam ettiren Karaelmasspor Futbol Akademisi’nde eğitim gören öğrenci sayısında önemli bir artış yaşandı.

SERVİS OLANAKLARI ARTIRILIYOR

Siyah-Beyaz aileye katılan yeni öğrencilerle birlikte ilk günden bugüne yukarıya doğru yükselen bir grafik çizen Karaelmasspor Futbol Akademisi’nde toplam öğrenci sayısı 250’ye ulaştı. Kış döneminde 300 rakamını görmek isteyen Akademi Koordinatörlüğü, başından bu yana sunduğu servis olanaklarını artırma kararı aldı.

Zonguldak’ta her mahalleye ulaşıp en ücra köşedeki yeteneği futbola kazandırmak isteyen Akademi, belli bir sayıya ulaşılması halinde “Mahalle Servisi” projesini hayata geçirecek. Bu proje kapsamında 20’nin altına düşmemek kaydıyla her mahalleye gönderilecek servisler, öğrencileri toplanma merkezinden alıp antrenman sahasına ulaştıracak, antrenman bitiminde de aldığı yere bırakacak. Böylelikle antrenman günlerinde velinin kafasında çocuğunun yol güvenliğine dair oluşacak soru işaretleri tamamıyla ortadan kalkmış olacak.

ELİT DÜZEYDEKİ

ÇOCUKLARLA LİGE GİRİLECEK

Kurulduğu günden bugüne geçen 3 aylık süre içinde büyük bir ivme yakalayan Karaelmasspor Futbol Akademisi, düzenli süren eğitimlerin karşılığını yavaş yavaş almaya başladı.

Akademide yetenekleriyle öne çıkan ve gelişim süreçleri antrenör ekibi tarafından yakın gözlem altında tutulan çocuklarla “elit oyuncu grubu” oluşturuldu. Yetenekleriyle yaşıtlarına göre öne çıkan elit oyunculara, yakın zamanda Karaelmasspor Kulübü bünyesinde resmi futbolcu statüsü kazandırılacak.

Elit oyuncu grubu, U11 ve U12 takımlarından başlayıp sonraki yıllarda U14 ve U15’le devam edecek altyapı takımlarıyla yarışmacı futbolcu kimliği kazanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi