ZONGULDAK’TA, altyapı ve A takım düzeyinde amatör futbol müsabakaları ile antrenmanların yapıldığı sentetik zeminli Fener sahasında zemin yenileme çalışması başladı.

Kentte 1978 yılından bu yana amatör futbola hizmet veren Fener sahasının zemini, geride kalan 42 yılda birçok kez yenilendi. En son 2015 yılında yenilenen, geride kalan 5 yıllık süreç için yoğun antrenman ve maç trafiği nedeniyle yıpranan saha zemini, kulüplerin talepleri üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 2020 yatırım projeleri arasında alındı. İhalesi 14 Temmuz’da yapılan zemin yenileme işi, yüklenici firmaya yapılan yer teslimiyle birlikte başladı. İhale şartnamesine göre 75 takvim gününde bitirilmesi gereken saha yenileme işi, Kasım ayının ilk haftasında tamamlanıp yeniden amatör kulüplerin hizmetine açılacak.

İlçedeki sahalar da yenilenecek

Zonguldak genelinde başlatılan saha yenileme çalışmaları kapsamında Kozlu Adnan Taneri Sahası’nın zemini de yenilenecek. 2010 yılında yapılan ve 10 yıllık kullanım süresini dolduran zeminin yenilenmesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde 24 Ağustos Pazartesi günü ihale yapılacak. Yenileme projesinde sentetik zeminin yanı sıra çevre emniyetinin sağlanması açısından tel örgü yapım işi de var. Yenileme yapım işi yüklenici firmaya yapılacak yer tesliminden itibaren 60 takvim gününde tamamlanacak.

Bu iki futbol sahası dışında Üzülmez, Gökçebey ve Alaplı’daki sahalar da yenilenip sezona hazır hale getirilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi