2020 yılı Zonguldak’ta spor tesisleri yönünden atılım yılı oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu merkez, ilçe ve beldelerde yapımı tamamlanan ve devam eden spor tesisleri, başta Milli sporcular olmak üzere çocuk ve gençler ile vatandaşların uzun yıllar hizmetinde olacak.

ZONGULDAK, spor tesisleri yatırımı konusunda altın yılını yaşıyor. Gençlik Spor İl Müdür vekili Hakan Yüksel’in büyük uğraş ve çabaları sonucu projelendirilen yatırımlar, Gençlik Spor Bakanlığı ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü destekleriyle bir bir yapılıp hizmete açılıyor.

20 yıla yakın süredir spor eğitim uzmanı ve Gençlik Merkezi Müdürü olarak hizmet ettiği Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ndeki görevini son 4 yıldır müdür vekili olarak sürdüren Hakan Yüksel, başarılı çalışmalarıyla sporcusundan antrenörüne, antrenöründen yöneticisine kadar tüm herkes tarafından takdir görüyor.

Vekil olarak atandığı günden bu yana merkez, ilçe ve beldeleri bir bir gezerek çocuk ve gençlerle yakından ilgilenen Yüksel, aynı zamanda spor tesisleri yönünden tespit edilen eksiklikleri projeye dönüştürüp en kısa sürede yapılmasını sağlıyor.

Mevcut spor tesislerinin yenilenmesi ayrıca ihtiyaç duyulan tesislerin şehre kazandırılması yönünde başarılı çalışmalara imza atan Yüksel, 2020 yılının spor tesisleri yönünden “yatırım yılı” olmasında önemli rol oynadı. Proje aşamasındaki tesislerin kısa sürede yapılıp sporcuların hizmetine açılması noktasında Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı’yla sürekli temas halinde olan Yüksel, çoğunluğu bu yıl sonu itibariyle bitirilmek üzere Merkez, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Kozlu, Kilimli ve Ereğli’de 26 farklı projeyi başlattı.

Birçoğu yenileme, birçoğu yeni inşa edilen tesisler, 2020 sonu ve 2021 yarıyılı itibariyle her yönüyle tamamlanıp sporcu ve halkın hizmetine açılacak.

>Spor tesisleri yönünden atılım yılı olarak gösterilen 2020 yılında Zonguldak, sentetik zeminli futbol sahası, kapalı tenis kortu, yapay tırmanma duvarı, yarı olimpik yüzme havuzu, portatif tribün, spor salonu, gençlik merkezi, doğal çim yenileme, atletizm pisti yenileme, aydınlatma sistemi projeleriyle mevcut tesislerini hem yenileyecek, hem de önündeki 15-20 yılın yükünü çekecek tesislere kavuşacak.

HER İLÇEDE BİRÇOK TESİS YAPIM AŞAMASINDA

Tesisleşmede yaşanılan yükselişle birlikte Zonguldak’ta şuan hali hazırda hemen her ilçede toplam 11 projenin yapım işleri sürüyor. Geri kalan projelerin 15’i ise belirlenen tarihlerde yapılacak ihalelerin ardından kısa süre içinde tamamlanacak. Projelerin tamamı bittiğinde Zonguldak’a 113 milyon TL tutarında spor tesisi yatırımı yapılmış olacak.

Şuan Zonguldak’ta ihalesi biten ve yapımı devam eden projeler arasında Fener sentetik saha, Alaplı sentetik saha, Çaycuma Stadı doğalgaz dönüşümü, Fener açık ve kapalı tenis kortu, Üzülmez futbol sahası ve tribünler, Kozlu sentetik saha, 500 kişi kapasiteli Devrek Spor Salonu, Devrek Gençlik Merkezi var.

En kısa sürede bitirilecek bu tesislerin yanı sıra Çaycuma spor tesisleri çevre güvenliği, Abdullah Sabri Efendi yurdu banyo-wc onarımı, sportif amaçlı yapay tırmanma duvarı yapım işi, Çaycuma Nebioğlu beldesi sentetik saha, Ereğli yüzme havuzu, Gökçebey sentetik saha ve tribün, Gökçebey Spor Salonu ve Merkezi, Kemal Köksal Stadı istinat duvarı, doğal çim yenilime ve atletizm pisti onarımı, Alaplı yurdu düzenleme, Kozlu Spor Salonu, Alaplı Spor Salonu, Çaycuma Spor Salonu yapım işlerinin Kasım ayında ihalesi yapılacak.

YENİ TESİSLER BAŞARI GETİRECEK

2020 yılı sonu ve 2021 yarıyılı itibariyle tamamıyla bitecek olan tesisler, Zonguldak’ın spor tesisi yönünden önemli eksikliklerini tamamlayacak. Tesislerin yenilenmesi ve yeniden inşa edilmesi en çok sporcu ve antrenörleri sevindiriyor.

Uluslar arası standartlarda tesislere kavuşacak olmanın mutluluğu içindeki sporcular, bundan böyle daha iyi şartlarda çalışma imkanı ve yeteneklerini daha çok geliştirme fırsatı bulup, ulusal ve uluslar arası turnuva, organizasyon ve şampiyonalarda Zonguldak’ı en üst seviyede temsil etme başarısı gösterecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi