Kısa bir süre önce kurulan Zonguldak Spor Basket 67, 2022-2023 sezonunda mücadele edeceği Türkiye Kadınlar 2. Ligi hazırlıklarına başladı. Antrenörlüğe Murat Başman’ı getiren kırmızı-lacivertli ekip, ilk dış transferini gerçekleştirdi.

Zonguldak temsilcisi, en son Giresun Belediyespor’da oynayan 1994 doğumlu oyun kurucu aynı zamanda şutör özelliklere sahip Merve Usal’ı renklerine bağladı. Mersin Basketbol takımıyla Süper Lige çıkma başarısı göstererek kariyer zirvesi yapan Merve, uzun yıllar Samsun 55 Gençlik Kulübü’nde forma giydikten sonra Edirne Belediyespor, Adana Basket, Orduspor, Gürespor, HDI Yalova VIP, Menemen Belediyesi Karşıyaka, Mersin Basketbol, Edremit Belediyesi Gürespor, Giresun Belediyesi deneyimleri yaşadı.

Forma giydiği her takımda istikrarlı performansıyla dikkat çeken Merve Usal, maç başına en az 10 ila 15 arasında değişen sayı ortalamasıyla oynuyor. Ribandlarda etkili olan, sayıları kadar asistleriyle de ön taşıyıcı rol üstlenen Zonguldak Spor Basket 67’nin yeni transferi, yakın zamanda kırmızı-lacivertli sözleşmeye imza atacak.

Zonguldak Spor Basket 67 Kulübü’nden ilk dış transfere ilişkin yapılan açıklamada, “Zonguldak Spor Basket Kulübü olarak ilk transferimizi yaptık. Prensip anlaşmasına vardığımız ilk oyuncumuz Merve Usal. Transferlerimizin devamı gelecek. İlk kez mücadele edeceğimiz 2. Lig’de şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Bu doğrultuda ilk olarak Merve Usal’ı kadromuza kattık. Kariyeri başarılarla dolu bir oyuncu. Emeğin başkentine hoş geldin Merve” ifadelerine yer verildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi