Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve son lig maçında güçlü rakibi Sarıyer’le berabere kalarak moral bulan Zonguldak Kömürspor’u zorlu maç takvimi bekliyor. Kırmızı-Lacivertliler, 19-30 Aralık tarihleri arasında 3’ü deplasmanda 4 maç oynayacak.

Beyaz grupta 15’inci haftayı 13’üncü sırada geride bırakan Zonguldak Kömürspor, ilk yarı sonuna kadar oynayacağı 5 maçtan minimum 7 puan hesap ediyor. Kırmızı-Lacivertliler bu rakamları tutturduğu takdirde ilk yarıyı hedeflediği 20 puan barajında tamamlayacak. Fakat temsilcimizin 5 maçlık periyotta oynayacağı maçlar hiç kolay değil.

Özellikle 19 ila 30 Aralık tarihleri arasına denk gelen ve 3’ü deplasmanda oynanacak 4 maç, Kırmızı-Lacivertli takıma tempolu, yorucu ve bir o kadar hareketli günler yaşatacak. 11 güne sığdırılacak bu maçlarla zorlu maç haftalarına girecek Zonguldak ekibi, hem fizik-kondisyon, hem mental, hem de taktik yönden kendisini peş peşe oynayacağı bu maçlara hazırlıyor.

Kahramanmaraş’la başlayacak 11 günlük yolculuk, Manisa ve Zonguldak’la devam edip Kocaeli’yle sona erecek

ROTA ÇİZİLDİ

Normalde 7’nci haftada oynanması gereken fakat covid-19 nedeniyle ertelenerek 19 Aralık Cumartesi gününe konulan Kahramanmaraşspor maçı üzerine sıkışan maç takvimi, Zonguldak Kömürspor’un hesaplarında değişikliğe neden oldu. Normal lig fikstürüne göre rakipler hafta sonunu maç yapmadan geçirirken, temsilcimiz erteleme sınavı verecek. Dolayısıyla bu maçla birlikte Kırmızı-Lacivertli takım 11 günde 4 maç oynamış olacak.

Zonguldak Kömürspor’un yoğun maç trafiği Cumartesi günü Kahramanmaraş’la başlayacak. Deplasman maçı için Perşembe gecesi yola çıkacak olan Kırmızı-Lacivertliler, Cumartesi 13.00’te oynayacağı maçın ardından 23 Aralık Çarşamba gün ki Manisa FK deplasmanı için direkt Manisa’ya geçecek. Liderle hafta arası mücadelesini tamamlayıp Zonguldak’a dönecek olan Kömürspor, 26 Aralık Cumartesi günü sahasında Çorum FK ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı-Lacivertliler, bu maçı takip eden haftada 30 Aralık Çarşamba günü Kocaelispor’a konuk olup 4 maçlık zorlu etabı tamamlamış olacak.

Kahramanmaraş ile Çorum FK’nın 3’er, Kocaeli’nin 4 maçı eksik

RAKİPLERİN KONUMU YANILTMASIN

3’ü deplasmanda, 1’i iç sahada oynanacak maçlar oldukça zorlu. Kahramanmaraşspor 14 puanla 12’nci sırada yer almasına karşın grubun sürpriz takımlarından biri. Haftadan haftaya değişkenlik gösteren rakiple 2. Ligde 2016-2017 sezonundan bu yana oynanan 6 maçta hiç galibiyetin olmaması bu maçla ilgili kafalardaki endişeyi artırıyor. Üstüne üstlük rakibin 3 maçı eksik.

Peşine oynanacak Manisa FK maçı, sezonun en zor maçlarından biri. 15 maçta 13 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgisiz 41 puanla ilk sırada yer alan Manisa, ikinci Hekimoğlu Trabzon’a 14 puan fark atmış durumda.

Zonguldak Kömürspor’un diğer rakipleri Çorum FK ile Kocaelispor’la oynayacağı maçların da garantisi yok. Dikkat edilmesi gereken rakiplerin ikisinin de maç eksiği var. 12 puanla 13’üncü sırada yer alan Çorum FK’nın 3, 17 puanla 9’uncu sırada bulunan Kocaeli takımının ise covid-19 nedeniyle 4 maçı eksik.

Tek sakat Berkan, cezalılar düşündürüyor, covid önlemleri artırıldı

KADRONUN EKSİK OLMAMASI ÖNEMLİ

Kadro yapısı yönünden rakiplerine göre düşük seviye olan Zonguldak Kömürspor’da ayrıca kadro derinliği de bir hayli zayıf. 4 maçlık zorlu periyotta yaşanacak sakatlık ya da görülecek kartlar Kırmızı-Lacivertli takımı zor duruma sokabilir. Ayrıca her maç öncesi yaptırılması zorunlu olan covid testleri de takım içinde ayrı bir telaş oluşturuyor.

Kahramanmaraşspor maçı için bugün testten geçen teknik ekip ve futbolcuların sonuçları yarın belli olacak. Bunun yanı sıra kart cezalısı Aykut Emre ile Ali Fırat ve testi pozitif çıktığı için karantina süreci devam eden Batuhan Yılmaz Kahramanmaraş deplasmanında forma giyemeyecek. 4 sarı karttan dolayı haftayı cezalı geçiren Hakan ve Murat ile sakatlık problemini üzerinden atarak kadroya dahil olan Serbay ile Müslüm'ün durumu sevindirici. 

Teknik sorumlu Barış Şeref, Cumartesi günü başlayacak yoğun maç trafiği öncesinde futbolcularla yaptığı toplantıda sakatlık ve kart konularında dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, tüm herkesin hazır kıta olmasını istedi.

Bu arada Zonguldak Kömürspor’da Emre Kara, Sinan Uzun, Berkan Akdeniz sarı kart ceza sınırında. İlk 11’de görev alan bu 3 oyuncu, Kahramanmaraş maçında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki Manisa FK maçında forma giyemeyecek. Kart sınırında bulunan futbolculardan Berkan, kasığındaki problem nedeniyle tedavi görüyor. Son haftaların ilk 11 oyuncusunun Maraş deplasmanında oynayıp oynamayacağı belli değil.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi