Zonguldak Kömürspor’da işler arap saçına döndü. Transfer bütçesi oluşturulamadığı için bir türlü transfere başlayamayan kulüpte sorun sadece bununla bitmiyor. Kulübün ne antrenman sahası var, ne de kamp ve konaklama tesisi. İnsan haliyle sormadan edemiyor: “Türkiye’de böyle bir kulüp örneği daha var mı?”

2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’da sorunlar her geçen gün çığ gibi büyüyor. Sabit geliri olmayan ve geçmişe yönelik sadece futbolculara 3 milyon TL’ye varan borcu bulunan kulüp, haliyle 2020-2021 sezonu transfer bütçesini oluşturamıyor.

Mali yönden önünü göremeyen kulüp, dolayısıyla transfere henüz başlamış değil. Bu durum kırmızı-lacivertli camiada gelecek adına endişe verici bir durum oluşturdu.

GÖRÜŞMEDEN ÖTEYE GİDEMİYORLAR

Kulüpte yaşanan ekonomik kriz, iç ve dış transfer çalışmalarının çok yavaş ilerlemesine neden oluyor. Yönetim, yeni sezon kadrosunda düşünülen mevcut futbolcular ile teknik direktör Serkan Afacan’ın alınmasını istediği futbolculara resmi teklifi götürmekte zorlanıyor. Ortada futbolculara verecek düzeyle nakit para olmadığı için transfer çalışmaları şimdilik sadece görüşmelerle sınırlı kalıyor. Bu da transferlerin gecikmesine hatta futbolcuların başka takımlarla anlaşmasına neden oluyor.

Sırf bu nedenden ötürü geçen sezonun golcüsü Mehmet Gürkan Öztürk’ü rakip Uşakspor’a kaptıran Zonguldak Kömürspor’da diğer futbolcuların da elden kaçmasından endişe duyuluyor.

TRANSFER PİYASASI YÜKSEK SEVİYEDE

Bir yandan mali krizi çözmenin yollarını arayan Zonguldak Kömürspor Kulübü, diğer yandan transfer piyasasının yüksek olmasından yana dert yanıyor. Hafta arasında biri iç, diğeri dış iki futbolcuyla transfer pazarlığına oturarak nabız yoklayan kulübe, futbolcular tarafından 400-500 milyon TL aralığında rakam sunuldu.

Sadece bir sezonu kapsayan bu rakamlar, zaten sabit geliri olmayan ve maddi yönden büyük kriz yaşayan Zonguldak Kömürspor yönetimini içinden çıkılmaz bir duruma soktu. Mevcut 25 futbolcudan 19’unun sözleşmesinin sona ermesi üzerine sil baştan takım oluşturacak  Kömürspor, altyapısı olmadığı için zorunlu olarak dışa bağımlı bir transfer politikası izleyecek. Yeni sezon kadrosunun şekillenmesi için 2. Lig ekibine en az 20 futbolcu transferi gerekiyor. Bu ekonomik yapı içinde söz konusu transferlerin nasıl gerçekleştireceği bilinmiyor. Dolayısıyla lacivert-kırmızılı kulübü iç ve dış transfer pazarında bir hayli zor günler bekliyor.

TAKIM OLUŞTURMAK BİR YANA

ANTRENMAN SAHASI VE KONAKLAMA TESİSİ YOK

Zonguldak Kömürspor’daki sorunlar bir değil, birden fazla. 4 sezondur 2. Lig mücadelesi veren şehir takımının maalesef ne bir antrenman sahası var, ne de kamp ve konaklama tesisi. Bu yüzden takım geçen sezon antrenman için 56 kilometre uzaklıktaki ilçe stadına gitti, kamp ve konaklama için de DSİ’ye ait misafirhaneyi kullandı.

Kulüp, ekonomik kriz nedeniyle tadilat çalışmaları yarıda kalan Fener’deki mevcut konaklama binasında bile yıllardır olarak kiracı kalıyor. Her sene küçük rötuşlarla yenilik kazandırılan binanın mülkiyeti Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait.

Geçen sezonu öyle böyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor’da söz konusu sorunlar 2020-2021 sezonu öncesi halledilmeyi bekliyor. Fakat şuana kadar ne antrenman sahası, ne de konaklama tesisiyle ilgili maalesef somut bir çalışma yok.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi