2. Lig Beyaz grupta son 5 haftanın çıkışta takımı Zonguldak Kömürspor, 9’uncu hafta mücadelesinde saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Şanlıurfaspor’a 4-2 mağlup oldu. Konuk ekip, her iki yarıda bulduğu 2’şer golle istediği 3 puana ulaşırken, ev sahibi Zonguldak Kömürspor’a Berat ve Hakan Çevik’in golleri yeterli olmadı.

Zonguldak Kömürspor, Cumartesi mesaisinde grubun güçlü takımlarından Şanlıurfaspor’u konuk etti. Sahaya mutlak puan düşüncesiyle çıkan kırmızı-lacivertli takımda kart cezalıları Emre Kara ile Ali Osman kadroda yer almazken, ilk onbir düzeni Sinan Ören, Hakan Çevik, Osman Paşa Zorlu, Oğuzhan Matur, Ertuğrul Şenlikoğlu, Sefa Aksoy, Rıdvan Bingöl, Aykut Emre, Ercüment Ataklı, Eyüp Akcan ve Atilla Yıldırım şeklinde oluştu.

Kontrollü geçen ilk dakikaların ardından ev sahibi Zonguldak Kömürspor, 9’uncu dakikada ilk ciddi atağını geliştirdi. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Aykut Emre Yakut, kaleyi karşısına alır almaz sert şut çıkardı, iyi yer tutan kaleci Metin topu kornere tokatladı.

Zonguldak Kömürspor 12’nci dakikada rakip kaleyi bir kez daha yokladı. Aykut Emre’nin sol köşeden kullandığı korner atışında Hakan Çevik sol ayağı ile gelişine müthiş şut çıkardı, top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Dönen topu yarım voleyle yine Hakan tamamladı, top savunmaya çarparak yön değiştirdi. Zonguldak Kömürspor bu dakikada mutlak golden oldu.

17’nci dakikada konuk ekip tehlikeli geldi. Muhammet Enes Durmuş ceza sahası içinde yerden sert şut çıkardı, uzak köşeye giden topa iyi uzanan Sinan parmaklarının ucuyla gole izin vermedi.

23’üncü dakikada kontratak fırsatı yakalayan Zonguldak Kömürspor net golden oldu. Rakibin orta sahada yaptığı pas hatası sonucu topu kazanan Kömürspor’da Ercüment rakip ceza sahası içine girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda boştaki arkadaşına çıkarmak yerine şutu tercih etti, savunma yerden kayarak topla kale arasına set ördü.

Şanlıurfaspor 26’ncı dakikada Zonguldak Kömürspor kalesini uzaktan yokladı. Muhammet Samet’in yerden sert şutunda Sinan iyi uzandı, topu çeldi. Dönen topu Muhammed Enes tamamladı, Sinan ikinci hamlesiyle topa sahip oldu.

ŞANLIURFASPOR DEVREYE İKİ FARKLI ÜSTÜN GİRDİ

Konuk takım, 32’nci dakikada skor üstünlüğünü yakaladı. Caner Koca’nın ara pasında ceza sahası içinde topa sahip olan Behlül, yerden uzak köşeye çok iyi bıraktı. Sinan hamlesini yaptı fakat müdahalede bulunamadı. (0-1).

İlk yarım saatlik bölümde golle buluşan Şanlıurfaspor, 44’üncü dakikada farkı 2’ye çıkardı. Şerif sağ kenardan ceza sahasına sokuldu, sert şut çıkardı, Sinan’ın kapattığı köşeden topu ağlarla buluşturdu. (0-2).

İlk yarı bu skorla sona erdi.

CAN FARKI 3’E ÇIKARDI

Devreye iki farklı yenik giren Zonguldak Kömürspor, buna rağmen değişiklik tercihinde bulunmadı. Soyunma odasına istediği skorla giren rakip takım da ikinci yarıya aynı ilk onbir düzeniyle başladı.

56’ncı dakikada gelişen Şanlıurfaspor atağından Muhammed Enes sol kanatta sahip olduğu pozisyonda topu ceza sahasına ortaladı, Can Erdem ayak içiyle köşeye bıraktığı topla farkı 3’e çıkardı.

62’nci dakikada soldan ceza sahasına yapılan ortada Can Erdem ceza sahası içinde çok iyi yükselip kafasını vurdu, top üst direkten oyun alanına geri döndü.

68’inci dakikada Behlül topla birlikte ceza sahasına girdi, kaleyi görür görmez ayak ucuyla sert vurdu, kalesini terk eden Sinan, yerinde müdahalesiyle topu kornere gönderdi.

68’DE 4 OYUNCU BİRDEN DEĞİŞTİ

Zonguldak Kömürspor’un oyuncu hamleleri 3-0’dan sonra geldi. Dakikalar 68’i gösterdiğinde kenar yönetim, 4 oyuncu birden değiştirdi. Bu dakikada Ercüment-Berat, Aykut Emre-Şahinali, Osman Paşa-Selim, Atilla- Tuğrul değişiklikleri yaşandı.

Bu hamle skora hemen yansıdı. 70’inci dakikada Tuğrul kafayla indirdi, Berat topu önüne alıp ceza sahasına sokuldu, kale alanına kadar inip şutunu çıkardı, top kalecinin müdahalesine rağmen kollarının altından ağlarla buluştu. (1-3).

ŞAHİNALİ SAHADA 7 DAKİKA KALDI

68’de Aykut Emre Yakut’un yerini oyuna dahil olan Şahinali Terzi, sakatlık şansızlığı yaşadı. Orta saha oyuncusu yaşadığı sakatlık nedeniyle 75’inci dakikada yerini Fatih Bektaş’a bıraktı. Oyunda sadece 7 dakika kalan kırmızı-lacivertli futbolcu, üzgün bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu.

HAKAN ÇEVİK KAFAYLA FARKI 1’E İNDİRDİ

Zonguldak Kömürspor, 80’inci dakikada farkı 2’ye indirdi. Son dakikalarda forvet rolü üstlenen stoper, Sefa'ın ortasında savunma oyuncusuna rağmen iyi çok iyi yükseldi, kafayı vurdu, kalecinin müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelerle buluştu. (2-3)

Bitime 10 dakika kala farkı 1’e düşürerek beraberlik umutlarını artıran Zonguldak Kömürspor, Hakan’ı topla buluşturup 3’üncü golü aradı fakat bunda başarılı olamadı. Maçta 6 dakikalık uzatma süresi oynanırken, Şanlıurfaspor serbest vuruş kazandı. Kaleye yaklaşık 25 metrelik mesafeden kaleyi iyi tutturan Çağlar Birinci, meşin yuvarlağı Sinan’ın uçarak hamlesine rağmen 90 tabir edilen yerden ağlara gönderdi. (2-4).

Karşılaşma, konuk ekibin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

ELMAS, CEZALI EMRE KARA’YI ARADI

Genel görüntü itibariyle Kırmızı-Lacivertli takım, güçlü kadroya sahip Şanlıurfaspor karşısında istediği futbolu sahaya yansıtamadı. Topa daha çok sahip olan konuk ekipti. İyi, tecrübeli ve kaliteli ayaklara sahip olan konuk ekip, topa ve oyuna istediği gibi hükmetti. İyi alan parsalizasyonu ve yoğun pas trafiğiyle etkili bir futbol sahaya yansıtan Şanlıurfaspor, aradığı gollere çok rahat ulaştı.

Zonguldak Kömürspor’da ise kilit oyuncular beklentinin altında kalınca ortaya vasat bir futbol çıktı. Normalde bitirici role sahip futbolcular, özellikle ilk 23 dakikalık bölümde yakalanan gol fırsatlarını değerlendiremedi. Hal böyle olunca skor farkı kaçınılmaz oldu.

Kırmızı-Lacivertli takım, dört sarı kart cezalısı olduğu için kadroda yer almayan sol bek Emre Kara’yı çok aradı. Defansta görev almasına rağmen hücum gücü çok iyi olan Kara’nın yerini alan genç Oğuzhan’ın hücuma katkısı sıfırdı. Maçın tamamında mevkisinde sabit kalan genç oyuncu, daha çok bu bölgeyi kullanan rakip futbolcular karşısında fizik gücü yönünden çok yıprandı.

Çakılı savunma oyunuyla bekleri hiç kullanamayan Elmas, orta alanda da yetersiz kalınca önceki maçlara göre etkisini yitirdi. Bu bölgede topun sahibi Şanlıurfaspor olurken, Zonguldak Kömürsporlu futbolcular genelde karşılayan bir görüntü ortaya koydu. Bu maç özelinde hücum bölgesinde çok fazla çoğalamayan Zonguldak Kömürspor, geliştirdiği ataklarda da kalabalık defans arasında kayboldu. Dolayısıyla umut bağladığımız ataklar çok sönük ve cılız kaldı.

Sonuç itibariyle 5 maç aradan sonra mağlup olan Zonguldak Kömürspor bu sezon ki 4’üncü yenilgisini alarak 13 puanda kaldı. Kırmızı-Lacivertliler, 27 Ekim Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda Vanspor’la oynayacağı maçın ardından ligde 10’uncu haftada 31 Ekim Pazar günü Kırklarelispor’un konuğu olacak.

Bu arada karşılaşmanın 81’inci dakikasında sarı kart gören Hakan Çevik, bu sezon ki 4’üncü sarı kartı nedeniyle cezalı duruma düştü.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:2 ŞANLIURFASPOR:4

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

HAKEMLER: Adem Cinek, Bülent Korkmaz, Volkan Kaan Topal

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan, Hakan, Oğuzhan, Sefa, Rıdvan, Ercüment (Dk. 66 Berat), Aykut Emre (Dk. 66 Şahinali) (Dk. 74 Fatih), Ertuğrul, Osman Paşa (Dk. 66 Selim), Eyüp, Atilla (Dk. 66 Tuğrul)

ŞANLIURFASPOR: Murat, Mustafa, Emir (Dk. 81 Ferhat), Şerif (Dk. 84 Muhammet Raşit), Çağlar, Caner, Samed Karakoç, Behlül (Dk. 74Vedat), Muhammed Enes (Dk. 74 Devrim), Burak, Can

GOLLER: Dk. 32 Behlül, Dk. 45 Şerif, Dk. 56 Can Erdem, Dk. 90+4 Çağlar (Şanlıurfaspor), Dk. 71 Berat, Dk. 86 Hakan (Zonguldak Kömürspor)

SARI KARTLAR: Dk. 58 Aykut Emre, Dk. 77 Rıdvan, Dk. 81 Hakan, Dk. 90 Eyüp, Dk. 90 Selim (Zonguldak Kömürspor), Dk. 83 Murat, Dk. 90 Muhammet Raşit (Şanlıurfaspor)

TOPLU SONUÇLAR

1922 Konyaspor-Eskişehirspor:4-1

24 Erzincanspor-Ankara Demirspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 2-4

Tarsus İdmanyurdu-Nazilli Belediyespor: 1-1

 Bucaspor 1928-Karacabey Belediyespor:2-3

Amed Sportif-Pazarspor:1-0

Isparta 32 Spor-Kırşehir Belediyespor:0-0

Akhisarspor-Uşakspor: 1-2

Pendikspor ile Kırklarelispor (BAY)

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI (27 Ekim Çarşamba)

Saat 13.00 Van Atatürk Stadı: Silahtaroğlu Vanspor FK-Zonguldak Kömürspor

HAFTANIN MAÇLARI (31 Ekim Pazar)

Saat 14.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor AŞ-Pendikspor

Saat 14.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Belediyespor-Akhisarspor

Saat 14.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Tarsus İdmanyurdu

Saat 14.00 Nazilli İlçe Stadı: Nazilli Belediyespor-Isparta 32 Spor

Saat 17.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Bucaspor 1928

Saat 19.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-1922 Konyaspor

Saat 19.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-24 Erzincanspor

Amed Sportif ile Pazarspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi