2. Lig ekibi, TFF’nin açıkladığı talimatlar doğrultusunda Covid-19 testinden geçti. Testlere, kalan 6 haftalık periyotta oynanacak her maç öncesi yapılmaya devam edilecek.

ZONGULDAK Kömürsporlu futbolcular, koronavirüs tatilinin ardından döndükleri Zonguldak’ta Covid-19 testinden geçti. Sağlık ekibi tarafından alınan numunelerin sonuçları, yapılacak tetkiklerin ardından belli olacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen lig üzerine memleketlerine giden futbolcular, 19 Temmuz’da kaldığı yerden yeniden başlayacak lige hazırlanmak için dün Zonguldak’a geldi. Kulüp binası tadilatta olduğu için Dedeman Otel’e yerleşen futbolcular, bugün Atatürk Devlet Hastanesi’nde Covid-19 testinden geçti.

Sabah saatlerinde gruplar halinde hastaneye gelen futbolcular, sırayla testte tabi tutuldu. Futbolcuların yanı sıra teknik direktör Serkan Afacan ile yardımcı antrenör ve çalışanlardan da numuneler alındı.

Gün içinde yapılacak tetkiklerin ardından numune sonuçları kulüple paylaşılacak.

Covid19 testi sırasında takıma eşlik eden Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, TFF’nin açıkladığı talimatlar doğrultusunda yapılması mecburi olan covid19 testini tüm takıma uygulandığını belirterek, “Mart ayından bu yana devam eden bir pandemi süreci yaşıyoruz. TFF’nin maçların 18 Temmuz’da başlayacağını açıklaması üzerine uzun aradan sonra toplandık. İdmanlar öncesinde futbolcular, teknik ekip ve tüm çalışanlar covid 19 testinden geçti. Sonuçlar bugün-yarın belli olacak. Önemli olan insan ve futbolcu sağlığı. İnşallah tüm sonuçlar iyi çıkar” dedi.

Öztürk, liglerin oynanıp oynanmayacağına yönelik sorulan soruya, “TFF’nin aldığı 18 Temmuz kararı var. Bu karara göre biz de haliyle toplandık. Fakat bugün bir toplantı daha yapılacağını öğrendik. Nihai karara göre hareket edeceğiz. Oynanması gerekiyorsa her türlü şarta rağmen oynayacağız. Diğer türlü zaten tüm herkes evine geri dönecek” şeklinde cevap verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi