Yaşadığı finansal kriz nedeniyle takım oluşturmakta geciken Zonguldak Kömürspor’un hazırlık kamp çalışmaları haliyle rötarlı başladı. Normalde 45 gün öncesinden başlaması gereken çalışmalar, şartların oluşmaması ve imkansızlıklar nedeniyle 15 gün kala ancak başlayabildi. Takım, kamp için bugün Kızılcahamam’a hareket etti.

ZONGULDAK Kömürspor’un yeni sezon kamp hazırlıkları start aldı. 2. Lig temsilcisi, elindeki mevcut futbolcularla Kızılcahamam’ın yolunu tuttu. Kamp süresince bir yandan yeni sezona hazırlanılacak, diğer yandan da yapılacak transferlerle kadro oluşturulacak.

2020-2021 futbol sezonunda Beyaz grupta mücadele edecek Zonguldak Kömürspor, tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Kulüp, finansal kriz nedeniyle takım oluşturmakta zorluk çekerken, ilk defa bir kampa gecikmeli ve sayılı futbolcuyla gitti.

Geçen sezonki futbolcuların 1’er yıllık ve kiralık sözleşmelerinin sona ermesi nedeniyle sil baştan takım kurmak zorunda kalan Zonguldak Kömürspor, finansal kriz ve yüksek transfer maliyetleri nedeniyle istediği futbolcuları alamıyor. Transferde ön görüşmeden öteye gidemeyen kulüp, ligin başlamasına 15 gün kalmasına rağmen kadrosunu hala oluşturmuş değil. İç transferde kaleci Sinan Ören, stoper Hakan Çevik, ön libero Berkan Akdeniz, kaleci Egemen Yaylı, forvet Tezcan Gökmen, orta saha Sezer Taşkolu ve forvet Yiğit Karaman’la yeniden anlaşan kulüp, dış transfer görüşmelerini sürdürüyor. Prensipte anlaşılan futbolcular bugün Kızılcahamam’da takıma dahil olacak. Kulüp yönetimi, anlaşılan futbolcuları henüz spor kamuoyuna açıklamadı.

İlk maç yolculuğu Kızılcahamam’dan başlayacak

Zonguldak Kömürspor’un Kızılcahamam Patalya Otel’de yapacağı kamp çalışmaları 15 gün sürecek. Takım bu süre içinde teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde sabah-akşam yapacağı antrenman uygulamalarıyla hem fizik-kondisyon, hem de teknik-taktik yönden hazır hale gelecek. Kamp planlaması içinde iki hazırlık maçı var. Hazırlık maçları kampın ikinci haftasında belli olacak. Eldeki mevcut futbolcularla başlayan kamptaki futbolcu sayısı, dış transferlerle birlikte bir-iki gün içinde hedeflenen rakama ulaşacak. Bir çok futbolcuyla anlaşan fakat bu isimleri henüz açıklamayan Kömürspor’da, teknik direktör Mustafa Dalcı’nın İstanbulspor, Osmanlıspor ve MKE Ankaragücü’nden bir çok futbolcuyu kiralama yoluyla kadroya dahil etmesi gündemde.

Bu arada Bölgesel Gelişim Akademi U15 takımında forma giyen 15 yaşındaki stoper Arhan Çakıroğlu’nu kamp kadrosuna alındı. Altyapıdan sunulan rapor üzerine kadroya dahil edilen Çakıroğlu’nun profesyonelliğe geçmesi bekleniyor. Genç stoper, Akademi U15’de 41 maçta forma giydi.

Öte yandan, kamp hazırlıklarına gecikmeli başlayan Zonguldak Kömürspor, lig başlangıç tarihine kadar önünde olan 15 günü çok iyi değerlendirmek istiyor. Her bir antrenman programının büyük önem kazanacağı çalışmalar sonunda lige girecek Kömürspor, sezonun ilk maçını 20 Eylül'de Bursa deplasmanında İnegölspor'la oynayacak. Takım, kamptan doğru direkt Bursa'ya geçip ilk maç sınavını verecek. Takımın maç sonrası tekrar Kızılcahamam'da kampa girmesi planlar dahilinde yer alıyor. 

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi