*** Çarşamba mesaisini maç yapmadan BAY geçecek Zonguldak Kömürspor’u ligin kalan bölümünde birbirinden zorlu maçlar bekliyor. Kırmızı-Lacivertliler, 11 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında 3’ü iç saha, 3’ü deplasman 6 maça çıkacak. 6 maçlık periyot, Pazar günü düşme hattındaki Gümüşhanespor maçıyla başlayacak.

Beyaz grupta 30 puanla 12’nci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, BAY geçeceği 32’nci haftanın ardından 8 Mayıs’ta sona erecek ligin son haftasına kadar birbirinden zorlu 6 maç oynayacak. Rakiplerin hepsinin de bir hedef peşinden koşuyor olması, maçların önemini ve zorluk derecesinin artmasına neden oldu.

Kırmızı-Lacivertliler, BAY’ın ardından 33, 35, 37’nci haftalarda iç saha, 34, 36 ve 38’nci haftalarda ise deplasman mücadelesi verecek. 6 maçlık periyotta Barış Şeref ve öğrencileri, sırasıyla Gümüşhanespor, Sarıyer, Manisa FK, Çorum FK, Kocaelispor ve Afyonspor’la karşılaşacak. Söz konusu bu takımlardan Gümüşhanespor 23 puanla düşme potasında yer alıyor. Son lig maçında deplasmanda Uşakspor’u 2-0 yenerek dikkat çeken rakip, Çarşamba maçında sahasında kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Hacettepespor’la karşılaşacak.

Son iki lig maçında düşme hattındaki Sancaktepe FK ve Hacettepe karşısında bir beraberlik, bir yenilgiyle sadece 1 puan elde eden Zonguldak Kömürspor’un, Gümüşhanespor’u ne yapıp edip yenmesi gerekiyor. Alınacak beraberlik ya da yenilgi, kırmızı-lacivertli takımın kalan 5 maçlık bölümde işini bir hayli zorlaştıracak.

Gümüşhanespor maçının ardından Zonguldak Kömürspor, İstanbul deplasmanında Sarıyer’in konuğu olacak. 52 puanla 4’üncü sırada yer alan Sarıyer, Play-Off hattını oluşturan 4 takım arasında yer alıyor.

Kırmızı-Lacivertli takımı, Sarıyer deplasmanı dönüşü Manisa FK maçı bekleyecek. Açık ara farkla lider olan Manisa FK, Zonguldak deplasmanına muhtemelen şampiyonluğunu garantilemiş bir şekilde gelecek. Fakat bu maçın rahat geçeceği anlamına gelmez. Aksine ligi namağlup şampiyon tamamlamak isteyen Manisa, bu maça kadar yenilmezliğini sürdürdüğü takdirde Zonguldak’tan da unvanını koruyup ayrılmak isteyecek.

İç saha maçı sonrası Zonguldak Kömürspor, Çorum deplasmanında puan arayacak. Son 9 maçın 7’sini kazanıp, 2’sinde berabere kalarak büyük bir çıkış yakalayarak 49 puanla Play-Off’un eşiğine kadar gelen Çorum FK, Zonguldak ekibinin en zor deplasmanlarından biri olacak.

Elmas, bu 4 maçtan sonra Mayıs ayına denk gelen sezonun son iki haftasında Kocaelispor ve Afyonspor’la karşılaşacak. Mevcut puantajda Kocaelispor 55 puanla 3’üncü sırada, Afyonspor ise 47 puanla 9’uncu basamakta yer alıyor. Biri Play-Off potasında, diğeri Play-Off yarışı içinde olan rakipler, son iki haftaya denk gelse de zorlu derecesi yüksek müsabakalar arasında yer alacak.

İLK YARIDA 6 MAÇLIK PERİYOTTAN 4 PUAN ÇIKTI

Zonguldak Kömürspor, ilk yarıda Gümüşhanespor’la başlayıp Afyonspor’la sona eren 6 maçlık periyodu düşük puan ortalamasıyla tamamladı. 18 puan toplamının sadece 4’ünü hanesine yazdırabilen Kırmızı-Lacivertliler, zorlu rakipler karşısında yaşadığı 14 puan kaybıyla maalesef hedeflenen rakamlara ulaşamadı.

Bu süreçte deplasmanda konuk olduğu Gümüşhanespor’a 4-2 farklı mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Zonguldak ekibi, ardından Sarıyer’le 0-0 berabere kalsa da peşine Manisa FK’ya 4-0 farklı yenilerek ikinci kez 4 gollü mağlubiyet aldı.

3 maçlık galibiyet sessizliğini 1-0’lık Çorum galibiyetiyle bozan temsilcimizin çıkışı tek maçla sınırlı kaldı. Barış Şeref’in takımı, periyodun son iki maçında Kocaelispor’a 3-0, Afyonspor’a 2-1 mağlup olarak üst üstte yenilgilerle puantajda epey bir geriye düştü.

ELMAS’IN KALAN 6 MAÇI

11 Nisan Pazar: Gümüşhanespor (E)

15 Nisan Perşembe: Sarıyer (D)

22 Nisan Perşembe: Manisa FK (E)

28 Nisan Çarşamba: Çorum FK (D)

2 Mayıs Pazar: Kocaelispor (E)

8 Mayıs Cumartesi: Afyonspor (D)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi