Zonguldak Kömürspor, Çarşamba günü konuk olacağı lider Manisa FK ile 2018-2019 sezonundan bu yana aynı grupta mücadele ediyor. Rakiple son iki sezonda 4 maç oynandı. İlginçtir; ilk maçları hep Manisa kazandı, ikinci maçlarda ise skor eşitliği bozulmadı.

Hafta sonunda erteleme maçında Kahramanmaraşspor’a karşı mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 23 Aralık Çarşamba günü hafta arası mücadelesinde lider Manisa FK’nın konuğu olacak. Kırmızı-Lacivertli takım, 16’ncı hafta maçı için Kahramanmaraş’tan direkt Manisa’ya geçiş yaptı. Hazırlıklarını burada sürdürecek olan temsilcimiz, puan ya da puanlar düşüncesi taşıyor.

UZUN ZAMAN SONRA İLK KEZ TAM KADRO

Kahramanmaraşspor maçıyla ligdeki eksik maçını tamamlayan Zonguldak Kömürspor, hafta arası mücadelesi öncesi puantajda 14 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Alt sıradaki takımlarla aradaki bağını koparmak isteyen Zonguldak ekibi, Sarıyer ve Kahramanmaraşspor beraberlikleriyle kazandığı puanların üzerine koymak istiyor.

Zonguldak Kömürspor, Çarşamba mesaisi öncesi ilk kez uzun zaman sonra tam kadro mücadele edecek. Son haftalarda hem covid-19, hem sakat, hem de kart cezalısı futbolcular nedeniyle eksik mücadele etmek zorunda kalan Kırmızı-Lacivertli ekip, sakat ve cezalı futbolcuların takıma dahil olmasıyla lider karşısına tam kadro çıkacak.

Beyaz grup ekibinde sakatlık problemi yaşayan Berkan, covid-19 tedavisinden çıkan Batuhan, kart cezalıları Aykut Emre ve Ali Fırat, Kahramanmaraşspor’a karşı forma giyemedi. Söz konusu futbolculardan Batuhan dışındaki üç isim, Manisa maçı kadrosuna dahil olacak. Antrenman ve maç eksiği bulunan Batuhan ise kadroda yer almayacak.

Zonguldak Kömürspor, 2-2 berabere biten Kahramanmaraşspor maçında Sinan, Hakan, Murat, İlker, Ramazan, İhsan Furkan, Hüseyin, Neşet Can, Oktay Pop, Emre ve Sinan Uzun ilk 11’iyle mücadele etmiş, Taha, Egemen, Müslüm, Yılmaz, Ahmet Hakan, Yunus, Yiğit, Muhammet, Serbay ve Tezcan kırmızı-lacivertli takımın yedek kulübesinde yer almıştı.

Eksik futbolcuların takıma dahil olmasıyla Manisa’da nasıl bir ilk 11’in oluşacağı merak konusu oldu. Teknik sorumlu Barış Şeref’in, zorlu Manisa sınavı için Kahramanmaraşspor maçına göre farklı bir kadro hazırladığı öğrenildi.

SON 2 SEZONDA 4 MAÇ

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor lider Manisa FK ile 2. Ligde son iki sezonda 4 kez karşılaştı. Çarşamba gün ki 5’inci buluşma öncesi iki takım arasındaki müsabakalarda alınan ilginç sonuçlar dikkat çekici.

2018-2019 sezonundan bu yana hep aynı grupta mücadele eden iki takım arasındaki ilk yarı maçlarında Manisa FK’nın kazandığı görülüyor. İkinci yarı maçlarında ise beraberlikler söz konusu.

Manisa ile Zonguldak arasındaki 2018-2019 sezonunun birinci haftasında Manisa’da oynanan karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci devredeki maç ise, başladığı gibi golsüz berabere sonuçlandı.

Geçen sezon ki maçlarda da skorlar farklı olsa da aynı neticeler alındı. İlk maç yine birinci haftada Manisa’da oynandı ve 90 dakika rakibin 1-0 galibiyetiyle bitti. Karşılıklı gollerin atıldığı rövanş mücadelesi, 2-2’lik skor eşitliğiyle sona erdi.

Son iki sezon ilk haftaya denk gelen ilk hafta maçlarının aksine bu sezon 16’ncı haftada kozlarını paylaşacak olan Manisa ile Zonguldak arasındaki 5’inci müsabakada nasıl bir skor ortaya çıkacağı şimdiden çok merak ediliyor.

YENİLGİSİZ TEK TAKIM

Diğer taraftan, Manisa FK takımı Beyaz grupta bileği bükülmeyen tek takım. Rakip takım, oynadığı 15 maçta 13 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgisiz unvana sahip. 41 puanla grubun zirvesinde yer alan siyah-beyazlılar, en yakın rakibi Hekimoğlu Trabzon’a 14 puan fark atmış durumda. Liderin attığı gol sayısı 49, yediği gol ise 12.

+37 gol averajıyla da farkını ortaya koyan Manisa’nın teknik direktörlüğünü 41 yaşındaki Serkan Özbalta yapıyor. 2000’li yıllarda Zonguldakspor forması giyen Ziya Akçeken, Özbalta’nın yardımcı ekibinde yer alıyor.

ÖNEMLİ FUTBOLCULAR VAR

Genç teknik adamla ligi tozu dumana katan Manisa’nın kadrosu da kaliteli futbolculardan kurulu. Birbirinden önemli futbolculara sahip takımda 9 golü bulunan Zahit Fındık ile Sertaç Çam en golcü futbolcu. İkiliyi 7’şer golle Serdar Deliktaş ile Nizamettin Çalışkan izliyor. 49 golün 32’si sadece bu dört golcüden geldi.  

Manisa’yla son iki sezonda oynanan maçlar:

2019-2020 SEZONU

1 Eylül 2019: Manisa FK-Zonguldak Kömürspor: 1-0

11 Ocak 2020: Zonguldak Kömürspor-Manisa FK: 2-2

2018-2019 SEZONU

2 Eylül 2018: Manisa FK-Zonguldak Kömürspor: 2-1

20 Ocak 2019: Zonguldak Kömürspor-Manisa FK: 0-0

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi