19 Eylül’de start alacak 2. Ligde gruplar ve fikstür için geri sayım başladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), grupların 27 Ağustos Perşembe, fikstürün ise 1 Eylül Salı günü belli olacağını duyurdu.

TFF 2. Ligde 2020-2021 futbol sezonu 19 Eylül’de başlayacak. Kesin tarihle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kırmızı ve Beyaz gruptan oluşan ligi, yarın saat 16.00’da Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekilecek kurayla şekillendirecek. Kura çekim törenine, TFF temsilcilerinin yanı sıra 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Yönetim Kurulu üyeleri katılacak.

Geride kalan 2019-2020 futbol sezonunda koronavirüs salgını nedeniyle küme düşmenin kaldırılması üzerine 2. Ligde direkt ve play-off şampiyonluğu yaşayan 3 takım (Samsunspor, Bandırmaspor, Tuzlaspor) dışındaki 33 takım yerini korudu.

Zonguldak Kömürspor, Manisa FK, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe FK, İnegölspor, Afjet Afyonspor, Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor, Sarıyer, Çorum FK, Hacettepespor, 1922 Konyaspor, Kırklarelispor, Başkent Akademi FK, Amed Sportif, Gümüşhanespor, Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor, Vanspor, Uşak Spor AŞ, Kahramanmaraşspor, Ergene Velimeşespor, Bodrumspor, Sivas Belediyespor, Karabükspor, Şanlıurfaspor, Bayburt İl Özel İdarespor, Eyüpspor, Etimesgut Belediyespor, Niğde Anadolu FK, Elazığspor mevcut takımları oluşturuyor.

Bu takımlara, 3. Ligde şampiyon ve play-off birincisi olan Serik Belediyespor, 24 Erzincanspor, Kocaelispor, Turgutluspor, Karacabey Belediyespor, Pazarspor olmak üzere 6 takım dahil oldu. Böylelikle normalde 36 takımla oynanan ligdeki takım sayısı 39’a yükseldi.

Lig bu sezon 20 ve 19’arlı iki gruptan oluşacak. 19 takımlı grupta her takım bir hafta maç yapmadan BAY geçecek. Diğer grupta ise normal lig fikstürü uygulanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Mart ayından bu yana devam eden koronavirüs salgınından olumsuz yönde etkilenen kulüplere kolaylık sağlamak için mesafe uzaklığı ve maliyet fazlalığını asgari düzeye düşürerek birbirine yakın şehir ve takımları aynı grupta toplamayı planlıyor.

Lig 31 il arasında dönecek

2. Ligde yeni sezonda mücadele edecek takımlar, 31 şehri temsil edecek. İstanbul ile Ankara’dan 4’er takımın yer aldığı ligde, Manisa ve Bursa 2’şer takımla temsil edilecek.

Ligde yer alan diğer takımlar, Zonguldak, Trabzon, Afyon, Mersin, Çorum, Konya, Kırklareli, Diyarbakır, Gümüşhane, Kastamonu, Sakarya, Kırşehir, Van, Uşak, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Muğla, Sivas, Karabük, Şanlıurfa, Bayburt, Niğde, Elazığ, Antalya, Erzincan, Kocaeli, Rize’yi temsil edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi