Zonguldak Kömürspor, 2018-2019 sezonunda lacivert-kırmızılı formayı giyen 31 yaşındaki sol orta oyuncusu Emre Kara’ya teklif götürdü. Geçen sezonu Tuzlaspor’da tamamlayan golcü orta sahanın tekrar Zonguldak’a dönüp dönmeyeceği merak konusu oldu.

Bir yandan ekonomik krizi aşmak için çözüm yolları arayan Zonguldak Kömürspor, diğer yandan iç ve dış transfer görüşmelerini sürdürüyor. Gündemdeki futbolcularla sürekli temas halinde olan yönetim, bütçe oluştur oluşturmaz söz konusu transferleri Zonguldak’a çağırıp anlaşmayı resmiyete dökecek.

Transferde henüz düğmeye basmamasına rağmen Zonguldak Kömürspor’un transfer gündemi bir hayli yoğun. Perde arkası transfer görüşmeleriyle elini sağlam tutan 2. Lig ekibinin gündeminde geçmiş dönemlerde lacivert-kırmızılı formayı giymiş önemli isimler var. Bu isimlerden biri Emre Kara.

2018-2019 sezonunda Zonguldak Kömürspor’un başarısı için ter döken Kara, bir sezon aradan sonra tekrar gündeme geldi. Geçen sezon ilk yarı 3. Ligde Diyerbekirspor, ikinci yarı 2. Ligde Tuzlaspor formaları giyen 31 yaşındaki tecrübeli orta sahanın bonservisi elinde. 1. Lige yükselen Tuzlaspor’la sözleşmesi 31 Mayıs’ta sone eren Emre’ye kısa bir süre önce Zonguldak Kömürspor tarafından teklif iletildi.

Eski futbolcusunu yeni sezon kadrosunda düşünen Zonguldak ekibi, temas halinde olduğu golcü orta sahayı şartlarda anlaşmaya varıp yeni sezon kadrosuna dahil etmek istiyor. Maliyette anlaşılması halinde Emre’nin yeniden Zonguldak Kömürspor’da oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Zonguldak Kömürspor'da zirve yapmıştı

Emre Kara, bir sezon önce formasını giydiği Zonguldak Kömürspor’da 32’si lig, 2’si Türkiye Kupası 34 maçta forma giymişti. Tüm maçlarda ilk onbirde sahaya çıkan tecrübeli orta saha, o dönem 2 bin 953 dakika süre alarak takımın en istikrarlı futbolcusu olmuştu. İstikrarlı futbolunun yanı sıra Emre, söz konusu bu maçlarda attığı 8 golle “golcü orta saha” unvanını kazanmıştı.

Sezonu Tuzlaspor'da tamamladı

Zonguldak Kömürspor’dan sonra Diyarbekirspor’a transfer olan Emre Kara, yarım sezon formasını giydiği 3. Lig ekibine tamamı ilk onbir 17 maçta bin 459 dakikalık performansla katkı sağlamış, devre arası transfer döneminde 2. Lig ekibi Tuzlaspor’a geçiş yapmıştı. İstanbul ekibinde ilk onbirde 3 maçta forma giyen Emre’nin 239 dakikalık süresi var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi