Gidenler ve gelenlerle devre arası büyük bir değişim yaşayan Zonguldak Kömürspor’daki bu değişim sadece kağıt üzerinde kaldı. Kırmızı-Lacivertli takım, büyük umutlarla başladığı ikinci yarıda ilk 4 hafta itibariyle ilk yarıyla benzer bir istatistik ortaya koydu.

Ligin ilk yarısını 17 puanla düşük seviyede tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da işler, ikinci yarıda da istenildiği gibi gitmiyor. Kırmızı-Lacivertli takım, ilk 4 hafta itibariyle netice yönünden ilk yarıdan farklı bir görüntü ortaya koyamadı. Hala alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren takım, inişli-çıkışlı çizdiği grafikle hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.

Devre arasında mevcut kadrosundan çok sayıda futbolcuyla yollarını ayıran, yerlerini yeni transferlerle takviye eden Zonguldak Kömürspor,  bu değişime rağmen ilk 4 hafta itibariyle performans seviyesi ve puan ortalamasını yukarıya çıkaramadı. Haliyle kırmızı-lacivertli takım hala puantaj sıralamasında alt bölümden kurtulmuş değil.

İki maç üst üstte galibiyet yok, puan kayıpları peş peşe geliyor

PUAN ORTALAMASI ÇOK DÜŞÜK

Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıda geride kalan 4 maçlık bölümde sadece 5 puan elde etti. Bu periyotta sadece İnegölspor maçında 3 puan sevinci yaşayan kırmızı-lacivertliler, diğer maçlarda Niğde Anadolu FK ve Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kalırken, Ankara Demirspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçlar Kömürspor’a ilk yarıda olduğu gibi 5 puan getirdi. Temsilcimiz, ligin ilk 4 haftasında İnegölspor’la 0-0, Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kalmış, Ankara Demirspor’a 2-1 yenilmiş, tek galibiyetini 2-1’lik skorla Niğde Anadolu FK’dan almıştı.

İnişli-çıkışlı süreç devam ediyor

İSTİKRAR YOK

Maç başına 1,25 puan ortalamasıyla oynayan Zonguldak Kömürspor’un gidişatı memnun edici değil. İstikrarı bir türlü yakalayamayan takımın bu sezon üst üste iki maç galibiyeti yok. Ayrıca kırmızı-lacivertliler, ligde son 3 maç, deplasmanda ise 11 maçta hiç galip gelemedi.

22 puana sahip takım, bu puanların 18’ini kendi sahasında, 4’ünü deplasmanda kazandı. Dış saha performansının çok kötü olması, Zonguldak Kömürspor’un haftalardır yerinde saymasına neden oluyor. Alt bölümle bağını bir türlü koparamayan, şimdilik tehlikeli bölgeden uzak olduğu görülen Beyaz grup ekibinin, üst üstte kayıplarına devam ettiği takdirde 3-4 haftaya kalmaz kendisini potanın eşiğinde bulması içten bile olmayacak.

SANCAKTEPE FK MAÇI

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Son 3 maçtır galip gelemeyen Zonguldak Kömürspor, 24’üncü hafta maçında 18 Şubat Perşembe günü sahasında Sancaktepe FK ile karşılaşacak. Bir maçı eksik olan İstanbul ekibi, puantajda tıpkı Zonguldak Kömürspor gibi 22 puana sahip. Dolayısıyla temsilcimiz için Sancaktepe ekibiyle oynanacak bu maç hayati derecede önem taşıyor. Kırmızı-Lacivertliler’in iç saha maçından ne yapıp edip 3 puanla ayrılması şart. İlk yarıda İstanbul’da oynanan maç, Sancaktepe FK’nın 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

Öte yandan, 23’üncü hafta itibariyle 22 puanla 12’nci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, hemen bir basamak üzerinde yer alan ve BAY hakkını kullanan Kahramanmaraşspor’un 5 puan gerisinde kaldı. Rakibini yakalama imkanı gözükmeyen Kırmızı-Lacivertli takım, kalan haftalarda alttaki takımlarla aradaki puan farkını açmaya çalışacak.

Şuan Sancaktepe’yle puan puana olan Kömürspor takımı, 14’üncü İnegölspor’un 2, 15’inci Ergene Velimeşespor’un 5, 16’ncı Niğde Anadolu FK’nın 8, 17’nci Şanlıurfaspor’un 8, 18’inci Hacettepespor ve 19’uncu Gümüşhanespor’un 9 puan önünde yer alıyor.

İLK YARI İLK 4 MAÇ: 5 PUAN

1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi

İnegölspor-Zonguldak Kömürspor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Niğde Anadolu FK: 2-1

Ergene Velimeşespor-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor: 1-2

İKİNCİ YARI İLK 4 MAÇ: 5 PUAN

1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor: 2-1

Niğde Anadolu FK-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Ergene Velimeşespor: 1-1

Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor: 2-1

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi