2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un altyapısında futbol eğitimi alan 2007-2008 doğumlu futbolcular, Kuşadası’nda katıldıkları özel turnuvada yıldız gibi parladı. Hafta sonu başlayacak U14 yerel lig öncesi Kuşadası’nda boy gösteren Kırmızı-Lacivertliler, 10 takımın katıldığı turnuvada bugün Bursa Mustafa Kemalpaşaspor’la çeyrek final mücadelesi verdi.

Metin Aydın ve Muhammet Şaffak'ın antrenörlüğünde sahaya çıkan küçük elmaslar, ortaya koydukları güzel futbolu 5 golle süsledi. Gollere, Tolgahan Toprak, Ahmet Bedir, Mikail Sarsık, Yusuf Altıntaş ve Yiğitalp Fidan imza attı. Bu galibiyet üzerine Zonguldak Kömürspor altyapı takımı yarı finalde Kuşadası Yıldız takımıyla eşleşti.

Altyapı antrenörleri Aydın ve Şaffak, 200’e yakın futbolcunun yer aldığı altyapıda çok önemli yeteneklerin bulunduğunu söyledi. Amaçlarının A takıma futbolcu kazandırmak olduğunu dile getiren Şaffak, bu amaç doğrultusunda yoğun şekilde çalıştıklarını, önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde A takıma çok önemli yetenekler kazandıracaklarını belirtti.

Katıldıkları özel turnuvalarla birlikte futbolcuların farklı deneyimler kazanmalarını sağladıklarını aktaran iki başarılı antrenör, “Yerel ligimiz yakın zamanda başlayacak. Ligin dışında il dışında önemli turnuvalara katılmaya gayret gösteriyoruz. Altyapı oyuncularımız bu turnuvalar sayesinde farklı arkadaşlıklar edinip yeni heyecanlar yaşıyor. Ayrıca oynanan her maç onlar için bir tecrübe ve deneyim oluyor. Profesyonel futbolun ufak çaplı versiyonu diyebiliriz. Futbola dair burada kazanılan alışkanlıklar, çocukların hem sosyal, hem de futbol yönünden gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi