Zonguldak Kömürspor, Çarşamba günü Gümüşhanespor karşısında 6’ncı deplasman sınavı verecek. Kırmızı-Lacivertliler’in dış sahada galibiyeti yok. Oynanan 5 maçın 2’si berabere biterken, 3’ü yenilgiyle sonuçlandı.

2. Ligde alt sıradaki takımlarla aradaki bağı bir türlü koparamayan Zonguldak Kömürspor, 14’üncü hafta mücadelesinde 9 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Gümüşhanespor’la karşılaşacak. Düşme potasında yer alan rakiple oynanacak 90 dakika, Kırmızı-Lacivertli takım için hayati derecede önem taşıyor.

Konum kazandırmayı gerektiriyor

Puantaj sıralamasındaki konumu itibariyle mutlak kazanması gereken Zonguldak ekibi, 3 puan umuduyla yola çıktı. As kadroda Serbay Yağız dışında eksik futbolcu yok. Kart ve sakatlıkları nedeniyle geçen haftaki Hacettepespor maçında forma giyemeyen Ramazan, İlker ve Hüseyin Yılmaz deplasman sınavında kadrodaki yerlerini alacak. Bu futbolcuların ilk 11’de oynayıp oynamayacakları merak konusu olurken, Barış Şeref son lig maçında 4-1 galip gelen kadroyu bir-iki değişiklik dışında bozmayı düşünmüyor.

Kırmızı-Lacivertli takım deplasmanda 3 puanı bir arada hiç göremedi

DEPLASMAN BAŞARISIZLIĞI FOBİYE DÖNÜŞTÜ!

Zonguldak Kömürspor geride kalan 11 maçın 5’ini deplasmanda oynadı. Kırmızı-Lacivertli takımın deplasmanda henüz galibiyeti yok. Dış sahadaki galibiyet başarısızlığı takımda büyük fobi oluşturdu. Bu olumsuz havayı üzerinden atmak isteyen Zonguldak ekibi, Gümüşhanespor deplasmanında şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Çarşamba gün ki maç, Zonguldak Kömürspor’un bu sezon ki 6’ncı dış saha maçı olacak. Beyaz grup ekibi daha önce Bursa, Tekirdağ, İstanbul, Trabzon ve Uşak’ta 3 puan peşinde koştu fakat hiçbirinde bu hedefine  ulaşamadı.

Bursa’da İnegölspor’la 0-0 berabere kalan temsilcimiz, Tekirdağ’da Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kalarak dış sahada üst üstte ikinci beraberliğini aldı. Bu beraberliklerin ardından Kırmızı-Lacivertliler deplasmandan bir daha puan çıkaramadı. İstanbul’da 1-0’lık Sancaktepe FK yenilgisiyle ilk dış saha mağlubiyetini alan Zonguldak ekibi, ardından Trabzon’da Hekimoğlu Trabzon’a 3-0, Uşak’ta Uşakspor’a 3-2 yenilerek mağlubiyetler serisini sürdürdü.

Son iki deplasman maçında 3’er gol yiyen Zonguldak Kömürspor, genel tabloda rakip kalede 3 gol üretirken, ağlarından 8 gol çıkardı.

Dış sahada maç başına 0,4 puan ve 0,6 gol ortalamasıyla oynayan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle hayal kırıklığı yaşatırken, tam 13 takımın ardında kaldı.

DEPLASMANDA 1 MAÇ EKSİK

Deplasman sıralamasında 2 puanla 13’üncü sırada yer alan Zonguldak Kömürspor’un dış sahada bir maçı eksik. Normalde 7’nci haftada Kahramanmaraşspor’la oynanması gereken karşılaşma, ev sahibi ekipte görülen covid-19 pozitif vakalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelenmişti. Bu maçın 19 Aralık Cumartesi günü oynanmasına karar verildi.

10 puanla 12’nci sırada yer alan Kahramanmaraşspor’la oynanacak maçla birlikte rakipleriyle deplasman maç sayısı eşitlenecek.

Gümüşhanespor ve Kahramanmaraşspor maçlarının dışında ilk yarı sonuna kadar 23 Aralık’ta Manisa FK, 30 Aralık’ta Kocaelispor’la yine dış sahada puan mücadelesi verilecek.

Zonguldak Kömürspor’un deplasman maçları

İnegölspor-Zonguldak Kömürspor: 0-0

Ergene Velimeşespor-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Sancaktepe FK-Zonguldak Kömürspor: 1-0

Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor: 3-0

Uşakspor-Zonguldak Kömürspor: 3-2

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi