Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor transferde çok büyük bomba patlattı. Yeni sezonda şampiyon olup 3.Lige çıkmak isteyen eflatun-beyazlı kulüp, geçen sezon 2. Ligde, Zonguldak Kömürspor forması giyen 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Murathan Buruş’un transferini bitirdi. Uzun profesyonel kariyerin ardından amatöre dönüş yaparak Ereğli Belediyespor’un başarısı için ter dökecek olan Buruş, bir iki gün içinde Ereğli’ye gelip önce kendisini Ereğli’ye bağlayan imzayı atacak, ardından da yeni takımının hazırlık kampına katılacak.

Murathan Buruş, profesyonel kariyerinde Hacettepespor, Çorum Belediyespor, Sivas Belediyespor, Bayburt İl Özel İdare, Afyonspor, Bandırmaspor, Fatsa Belediyespor, Osmaniyespor FK, Çorum FK, Diyarbekirspor, Çankaya FK ve Zonguldak Kömürspor formaları giyerken, söz konusu takımlarla 2. Lig, 3. Lig ve Türkiye Kupası’nda 272 maçta 18 bin 261 dakika oynadı.

Zonguldaklı futbolcu, geride kalan 2021-2022 sezonunda yarım sezonluk Zonguldak Kömürspor serüveninde 8 maçta 109 dakika süre aldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi