Zonguldak Kömürspor’un her sezon katlanarak artan borçları, 2021-2022 sezonu öncesi endişe oluşturdu. Bahsedilen rakamlar öyle az buz değil. 13 ila 14 milyon TL arasında değişen rakamlar, yeni yönetime sıkıntılı bir süreç yaşatacak gibi duruyor.

Zonguldak Kömürspor’da gündem mali tablo ve borçlar... Kulübün her geçen yıl katlanarak artan borçları, yaklaşan yeni sezon öncesi bir hayli sıkıntı oluşturacak. Kurum, şahıs ve futbolculara olan toplam borcun 14 milyon TL’ye dayandığı ileri sürüldü. Bu borçların birçoğu yapılandırılmayı, birçoğu da ödenmeyi bekliyor. Özellikle futbolculara geçmişten kalan borçlar, kulübün 2021-2022 futbol sezonu öncesi transfer yasağıyla karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

TOPLANTIDA İLK GÜNDEM MADDESİ MALİ TABLO OLACAK

23 Haziran’da yapılmak üzere kongre kararı alan Zonguldak Kömürspor’da, Sportif AŞ dönemi sona erecek. Kulüp, eskiden olduğu gibi yine dernek sistemine geçiş yapacak. Bir aksilik olmadığı müddetçe, işadamı Alaattin Kurnaz kongrede başkanlığa adaylığını koyup, geçmiş yıllarda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı kulüpte başkanlık koltuğuna oturacak.

Başkanlığa sıcak bakan fakat tek başına bu yükün altından kalkmasının mümkün olmayacağını belirten Kurnaz, milletvekilleri, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başta olmak üzere camianın önde gelen isimlerinden destek bekliyor. Bu doğrultuda 14 Haziran Pazartesi günü, olmazsa hafta arası belirlenecek bir günde “Zirveye yolculuk” adı altında toplantı tertiplenecek.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in de katılacağı toplantıda, kulübün geleceğine ışık tutacak projelerle ilgili sunum yapılacak. “Mali istikrar”, “şeffaf yönetim anlayışı” ve şehri kucaklayıcı rol üstlenecek “katılımcılık” konularının ele alınacağı sunum, bir anlamda Zonguldak Kömürspor’un kurtuluş reçetesi olacak.

MALİ TABLO HİÇ İYİ DEĞİL

Son dönemde Sportif AŞ formatıyla yönetilen Zonguldak Kömürspor’un mali tablosu, toplantıda ele alınacak konuların başında geliyor. Başkan adayı Alaattin Kurnaz, özellikle bu konuya parmak basarak tablonun biran evvel iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Şuan camiada öne çıkan borç rakamları 13 ila 14 milyon TL. Borçlara ilişkin net rakamların kongrede spor kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Özellikle futbolculara olan borçlar nedeniyle kulübe 2021-2022 sezonu öncesi transfer yasağı gelme ihtimali çok yüksek. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde iç ve dış transfer içinden çıkılmaz bir hal alacak. Şimdiden ön görülen transfer yasağının önüne geçilmesi için mali tablonun biran evvel düzeltilmesi gerekiyor.

Zaten toplantıda ilk gündem maddesi mali tablo ve borçlar olacak. Kulübün borçları net rakamlarla ortaya çıkarılıp, iyileştirmeye yönelik öneri ve fikirler ortaya atılacak.  “Beyaz bir sayfa” düşüncesini benimseyen başkan adayı Alaattin Kurnaz, şeffaflık ilkesi doğrultusunda şehrin de desteğiyle sağlanacak kaynaklarla mevcut borçların temizlenmesi ya da en asgari düzeye düşürülmesi talebini iletecek.

BİR YANDAN BORÇLAR KAPATILMAYI BEKLİYOR, DİĞER YANDAN TRANSFER İÇİN PARA GEREKİYOR

Zonguldak Kömürspor’un dış borçları sadece futbolcularla sınırlı değil. Kurum ve şahıslara olan borçlar, yeni oluşacak yönetimin önünde bir kambur olarak duracak. Her geçen yıl üzerine koyarak artan borçlar, yeni sezonda her fırsatta yönetimin önüne çıkacağı gibi kulübün kısa vadede geleceğe yönelik planlama içine girmesine engel olacak.

Bir yanda mevcut borçlar, diğer yanda yeni sezona dair teknik ekip ve futbolcu yapılanması için gerekli olan para, üstüne üstlük tüm bunların hepsinin kısa vadede olma zorunluluğu kırmızı-lacivertlilerin işini bir hayli zorlaştıracak.

Tüm bu olumsuzlukların gölgesinde, önümüzdeki hafta yapılması beklenen Zonguldak Kömürspor’un geleceğine yön verecek toplantıdan ne gibi kararlar çıkacağı merakla bekleniyor. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi