2. Lig Beyaz grupta düşme potasının bir basamak üzerinde yer alan Zonguldak Kömürspor’da yönetimin taraftara, teknik ekipten futbolculara kadar tüm herkes, telafisi olmayan haftalar öncesinde tek yürek oldu.

Gidişatın kritik bir hal alması üzerine olağanüstü toplanan yönetim, 5 Mart Cumartesi günü oynanacak Kırklarelispor maçı öncesi tribüne girişlerin ücretsiz olduğunu açıkladı. Maç biletlerinin tamamını satın alan yönetim, taraftarı maça davet etti. Maç biletleri iç sahada oynanacak diğer maçlarda da aynı şekilde ücretsiz olacak.

Yönetimin bu hamlesinin ardından tribün liderlerinden Taner Arslantürk, Miraç Balcı ve Zeki Beybeyoğlu sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tüm taraftara çağrıda bulundu.

Henüz kaybedilmiş bir şeyin olmadığının altını çizen Arslantürk, “Konumuz değerli Zonguldak Kömürspor. Kaybedilmiş çok şey yok. Fakat acil olarak yol haritası çizmeliyiz. Şimdi kavga zamanı değil. Cumartesi günü saat 14.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı dolduralım. Bu hafta tribünde gırtlaklar patlayana kadar düşmeyeceğiz. Bu takım bugünlere hiç kolay gelmedi. Ankara Cebeci'yi, Çanakkale'deki zaferi, amatör ligdeki yılları hatırlayın. Bu dakikadan sonra oynayacağımız her maç önemli, alacağımız her puan değerli. Kırklarelispor maçına tüm herkes davetlidir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Miraç Balcı, “İyi günde değil, kötü günde takıma sahip çık” sözleriyle başlayan paylaşımını, “Bu takım hepimizin takımı. Küme düşmek mi, aklımızdan dahi geçirmiyoruz. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Önümüzde oynayacağımız 10 maç var. Bunların 6’sı kendi sahamızda. Bu maçlarda tribünleri tıklım tıklım doldurmalıyız. Buna Cumartesi oynayacağımız Kırklarelispor maçıyla başlayacağız. Tüm Zonguldak’ı maç bekliyoruz” ifadeleriyle noktaladı.

Zonguldak şehrini birlik beraberliğe davet eden Zeki Beybeyoğlu ise, “Bu takım küme düşerse, Zonguldak küme düşer. Benim çağrım Zonguldak’a, milletvekillerine, siyasetçilere, belediye başkanlarına, bürokrasilere, sivil toplum kuruluşlarına... Bir tane profesyonel futbol takımımız var. Zor günlerden geçiyoruz. Şimdi sahip çıkmayacağız da ne zaman sahip çıkacağız. İş işten geçmeden gerekeni yapmalıyız. Gün birlik olma günüdür. Haydi Zonguldak, hep beraber bu takımı ligde tutalım” şeklinde paylaşımda bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi